Grup energetic de 500 MW la Rovinari

Complexul Energetic (CEN) Craiova si Complexul Energetic Rovinari au in dezvoltare proiecte de producere a energiei electrice de circa 1,3 mld. euro, in cazul CEN Rovinari planurile fiind susţinute de studii de fezabilitate.

"Studiul de fezabilitate este aproape terminat. Până pe 15 decembrie vom avea toate rezultatele. Oricum, centrala va avea tot 500 MW aşa cum am spus iniţial. Urmează sa ne decidem dacă o vom face pe cont propriu sau în parteneriat cu un investitor privat", a declarat Gheorghe Davitoiu, directorul general al Complexului Energetic Rovinari.

Susţinuţi şi de Băsescu

Compania a anunţat anul acesta că intenţionează să construiască o centrală de 500 MW de producere a energiei electrice, investiţie de circa 650 mil. euro, in cadrul unei strategii mai ample de dezvoltare care are ca termen anul 2020. Sindicaliştii de la Rovinari, Peşteana, Roşia dar şi preşedintele Federaţiei Mine Energie, Marin Condescu, au participat duminică la o întâlnire cu preşedintele Băsescu. Băsescu le-a povestit sindicaliştilor cum a stopat la timp privatizarea complexurilor energetice şi şi-a exprimat susţinerea pentru construirea unui moi bloc energetic la CE Rovinari.

Investiţii şi la Craiova

Şi Complexul Energetic Craiova merge mai departe cu realizarea investiţiei intr-o unitate noua de producere a energiei electrice, de 500 MW in valoare de 650 mil. euro, compania deja finalizând caietul de sarcini care poate fi achiziţionat de către investitorii interesaţi în perioada 5 ianuarie 2010 - 15 ianuarie 2010 contra unei sume de 7.500 de euro.

"Operatorii economici selectaţi pentru achiziţionarea caietului de sarcini vor putea participa la etapa de selecţie ulterioară, si anume, depunerea de oferte neangajante. Termenul limită pentru depunerea acestor oferte este 01.03.2010", spun reprezentanţii companiei intr-un anunţ. Deja, de acest proiect in care acţionarul majoritar va fi investitorul străin sunt interesate grupurile CEZ (Cehia), Edison (Italia), AES (SUA).

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: