Grupele Cupei României. Cu cine ar fi jucat ACS Viitorul Târgu Jiu

Federația Română de Fotbal a stabilit vineri, 30 septembrie 2022, în premieră, componența grupelor Cupei României, ediția 2022-2023. Cu o zi înainte echipa locală ACS Viitorul Târgu Jiu a ratat prezența în grupe fiind învinsă de Dinamo.

Cele 24 de echipe calificate în această fază a competiției KO au fost repartizate, în funcție de clasarea lor în sezonul trecut de campionat, în trei urne valorice. La tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului au fost decise cele patru grupe, însă nu și meciurile care vor avea lor, acestea urmând a fi anunțate ulterior de FRF, dar nu se știe încă prin ce mod se vor stabili. „Conform regulamentului noului format al Cupei României, din grupele decise toate formațiile vor juca trei meciuri, unul cu o echipă extrasă din Urna 1, o echipă din Urna 2 și o echipă din Urna 3. Tocmai aceste partide și modul în care sunt ele decide nu a clarificat FRF la această tragere la sorți, așa cum ar fi trebuit în mod normal. De exemplu, în Grupa A, Dinamo, care a fost parte a Urnei 3 valorice, va avea un meci cert cu Unirea Slobozia. Nu știe însă cu cine va juca din Urna 1, dintre Sepsi OSK sau FC Voluntari, sau din Urna 2, dintre ”FC U” Craiova sau Petrolul”, scrie liga2.ro. Cert este că primul adversar din cupă pentru ACS Viitorul Târgu Jiu, care a fost învinsă de Dinamo, ar fi fost cel cu FCU Craiova. Din Grupa A parte: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, ”FC U” Craiova, Petrolul, Dinamo și Unirea Slobozia.

La tragerea la sorți au fost prezenți Gabriel Bodescu, Felix Grigore și Mihai Andrieș, din partea FRF, iar extragerea propriu-zisă au făcut-o trei foști fotbaliști: Miodrag Belodedici, Lucian Sănmărtean și Marius Niculae.

 Grupa A: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, ”FC U” Craiova, Petrolul, Dinamo, Unirea Slobozia

Grupa B: FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA Arad, SC Oțelul Galați, Gloria Buzău

Grupa C: CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj, CSC Dumbrăvița, CSM Alexandria

Grupa D: Universitatea Craiova, Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, CS Ocna Mureș, Minaur Baia Mare

Galerie foto


Vizualizări: 419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: