Grupul nou de Rovinari, realizat în parteneriat cu Japonia sau China

Complexul Energetic Rovinari va face un parteneriat cu o firmă din China sau Japonia pentru realizarea grupului energetic de 500 MW, a anunţat ieri directorul complexului Tiberu Trotea. 

Procedura de selectare de investitori pentru constituirea unei societăţi comerciale cu capital mixt de tip IPP, în vederea implementării unui proiect Green/Brown Field pentru realizarea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari a fost reluată pe 19 martie, după mai multe prelungiri. Compania a încercat realizarea unei societăţi comerciale de tip IPP (producător independent de energie) încă din iulie 2011. Trotea a spus că au fost deschise cele două oferte primite, iar o comisie va analiza propunerile. „În data de 19 martie au fost deschise două oferte depuse de firme din afară, una din Japonia, una din China. În perioada următoare comisia va analiza ofertele după care se va da un răspuns, cine este câştigătorul“, a explicat acesta. Trotea a menţionat că va mai dura până să înceapă construirea acestui grup. „După analiză, comisia va supune în Consiliul de Administraţie pentru avizare şi apoi pentru aprobare la Adunarea Generală a Acţionarilor“, a declarat directorul CE Rovinari.  

Tiberu Trotea a menţionat că după ce va primi aprobarea AGA, va fi făcut un memorandum în care cele două părţi, complexul şi firma câştigătoare, vor stabili paşii care conduc la realizarea investiţiei.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: