Energeticianul, trimisă în Liga 3 de Metaloglobus

Energeticianul, echipa din Petroșani patronată de gorjeanul Nicolae Sarcină, a retrogradat sportiv  în Liga 3 după eșecul din meciul din week-end cu Metaloglobus, scor 3-0. Matematic echipa din Petroșani nu se mai poate salva indiferent de rezultatul din ultima etapă. Totuși, echipa care își dorește să devină Jiul Petroșani mai are încă o șansă de a rămâne în Liga 2 doar dacă Pandurii va fi depunctată  în urma deciziei FIFA.

În faţa unei echipe Energeticianul,  care încă mai avea şanse să se salveze de la retrogradare pe plan sportiv, Metaloglobus s-a impus la scor de neprezentare, 3-0. Rezultatul a surprins, pentru că toată lumea se aștepta ca Energeticianul să profite de această ultimă ocazie să se salveze de la retrogradare. Totuşi, după o primă repriză destul de echilibrată, bucureştenii s-au descătuşat în partea secundă și s-au impus clar. Energeticianul a rămas cu 39 de puncte, pe ultima poziţie retrogradabilă şi, din punct de vedere sportiv, a retrogradat  în Liga 3, după ce Pandurii s-au impus cu 1-0 acasă cu ASU Politehnica și are cinci puncte în plus. Dar chiar și așa, echipa de la Petroşani mai speră încă și, teoretic, mai poate scăpa de retrogradare dacă gorjenii nu-şi plătesc datoriile imputate de FIFA până la 30 mai, situaţie în care vor fi penalizaţi cu 9 puncte.

Gorjenii au însă o șansă de depunctare cu doar trei sau şase puncte, dacă plătesc doar unul dintre jucătorii la care au datorii. Iar aceasta nu mai e o veste bună pentru „energeticieni” pentru că, pentru echipa din Petroșani, e greu să mai câștige puncte din ultimul meci al sezonului. Energeticianul joacă în ultima etapă pe teren propriu, cu liderul Chindia Târgovişte, echipă care, cu siguranţă, va dori să câştige pentru a termina sezonul pe locul 1 în Liga 2.

Vizualizări: 1,479

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: