Guşiţă: “Fac campanie ca lider de opinie, nu de partid”

Primarii PSD au prins curaj după demisia liderului lor, Ion Ciocea, din toate funcțiile de conducere pe care le avea în partid. Petre Gușiță, primarul PSD de la Jupânești, nu ezită de două zile să vorbească despre cât de organizați și atașați de oameni sunt liderii de la PDL Gorj. Chiar dacă nu o face explicit, Gușiță își critică propriii șefi de la PSD prin astfel de afirmații.

Petre Gușiță, primarul comunei Jupânești, a continuat ieri să vorbească laudativ despre liderii PDL Gorj, Cosmin Popescu și Ionel Manțog, în ciuda faptului că mai marii PSD s-au arătat “deranjați” de astfel de afirmații. Gușiță spune că nu vrea să destabilizeze PSD, dar asta nu înseamnă că nu are dreptul “să spună corect” ce crede despre liderii PDL, care l-au ajutat pentru treburile comunei. “Nu înțeleg pe cine am deranjat dacă am făcut niște aprecieri despre șefii altui partid. Cosmin Popescu este deputat pe colegiul meu și, chiar dacă este de la alt partid, de fiecare dată când vine în comună se oprește să mă salute și să întrebe cu ce mai poate ajuta localitatea. Alții de ce nu fac așa? La el se vede că se implică pentru dezvoltarea colegiului. Am mai spus și despre domnul Manțog că este foarte bun organizator, că știe să își apere colegii răniți. Cu ce am deranjat PSD dacă am spus ce gândesc?”, a spus Gușiță.

Primarul din Jupânești a făcut primele aprecieri de acest fel cu două zile în urmă, chiar în ședința de consiliu local, dar le-a reluat ieri în mai multe emisiuni la radio și televiziune. Aflând că purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, a spus că liderii partidului sunt deranjați de afirmațiile sale publice, Gușiță a declarat că, dacă știa, îi spunea la ureche lui Manțog ce părere are despre el.

Mă voi implica în campanie ca lider de opinie

Pentru a diminua efectul nemulțumirilor pe care primarii partidului le exprimă în ultimul timp, liderii PSD Gorj dau declarații în care își exprimă convingerea că primarii se vor mobiliza și se vor implica trup și suflet în campania lui Geoană. Așa a declarat ieri și purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, într-o emisiunea difuzată la Radio Infinit. Primarul Gușiță, invitat în studio, a declarat însă că își va face datoria în campanie în primul rând în calitate de lider de opinie, apoi ca lider de partid, evitând să pronunțe numele candidatului pe care îl va susține.

Ciocea, alături de Gușiță

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, l-a susținut ieri pe Gușiță, spunând că din punctul lui de vedere trăim într-o țară democratică și avem dreptul să ne spunem părerile. Ciocea a fost desemnat de primarii din PSD reprezentantul lor în conducerea partidului, dar acesta s-a retras din toate funcțiile. “Faptul că avem opinii, nu înseamnă că suntem fugari. Dar să nu își imagineze unii că noi suntem cu munca și ei cu decizia”, a spus Ciocea. Și Ciocea, și Gușiță, sunt supărați pe faptul că PSD a ieșit de la guvernare fără ca primarii să fie consultați.

Popeangă cere ședință cu toți primarii PSD

Deputatul PSD de Gorj Vasile Popeangă pare să fie singurul care ia în serios mișcările primarilor din propriul partid. Popeangă susține că a cerut convocarea unei ședințe la care să fie chemați toți primarii PSD și liderii de filiale. „Trebuie să discutăm cu cărțile pe față, să vedem pe cine ne putem baza în această campanie electorală”, a spus Popeangă. Deputatul nu a dorit să comenteze punctual cazul Gușiță, dar a vorbit la modul general despre cei care dau semne că părăsesc barca PSD acum, după ieșirea de la guvernare, spunând despre astfel de oameni că sunt „duplicitari”. Popeangă a recunoscut că are și el supărările lui în legătură cu modul cum este condus partidul în județ, dar le exprimă în interiorul formațiunii.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: