Guvernul analizează complexurile şi SNLO

Guvernul caută soluţii pentru companiile de stat din România. Emil Boc a explicat în timpul vizitei sale la Târgu-Jiu că în acest moment companiile sunt supuse unor analize ce se vor încheia la sfârşitul lunii iulie, când se va lua o decizie. Chiar dacă proiectul Electra este mort, Boc a spus că nu s-a renunţat la înfiinţarea celor două companii şi se analizează sentinţele judecătoreşti date împotriva lor.

Emil Boc a declarat ieri că pentru Guvernul României cele două complexuri Rovinari şi Turceni, dar şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia sunt prioritate. Cu toate astea nici acestea nu vor scăpa de evaluarea făcute de guvern şi care vizează toate companiile de stata din România, pentru a se găsit o soluţie de viitor. „Soluţia poate însemna continuarea activităţilor, restructurarea acestora, privatizarea sau vânzarea unor acţiuni acolo unde este cazul. Până la sfârşitul lunii iulie se va încheia procesul de evaluare a fiecărei companii de stat din România şi se va preciza o soluţie punctuală pentru fiecare companie. Cu privire la cele două complexuri şi la SNLO se va ţine cont de ce se va întâmpla la nivel naţional cu înfiinţarea celor două companii”, a spus Boc.

 Boc a mai precizat şi faptul că la ora actuală guvernul susţine înfiinţarea celor două companii. „Guvernul nu a renunţat la acest obiectiv. Vom avea discuţii în cadrul guvernului pentru evaluarea ultimelor sentinţe judecătoreşti pe marginea înfiinţării companiilor. Trebuie să discutăm aceste aspecte. Complexurile de aici constituie o prioritate pentru guvern”, a încheiat premierul.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: