Guvernul discută despre un fond social la care companiile de stat să verse 1% din cifra de afaceri

Guvernul analizează varianta înfiinţării unui fond de solidaritate socială la care fiecare companie de stat finanţată din venituri proprii să contribuie cu 1% din cifra de afaceri anuală şi care să fie utilizat pentru susţinerea financiară a pensionarilor după reducerea cu 15%, afirmă surse politice.

"S-a cerut companiilor de stat să transmită Guvernului propuneri concrete de reducere a cheltuielilor şi salariilor, iar concomitent se discută ideea ca aceste companii să contribuie şi la un fond de solidaritate socială, pentru susţinerea pensionarilor pe parcursul măsurilor de austeritate. În primul rând trebuie analizate soluţiile de reducere a cheltuielilor şi salariilor, după care va fi luată o decizie şi în ceea ce priveşte înfiinţarea fondului", au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

În urma negocierilor cu FMI, autorităţile de la Bucureşti au propus, ca măsuri pentru încadrarea într-un deficit bugetar de 6,8% din PIB în 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi o scădere masivă a subvenţiilor, în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: