Guvernul Ponta, victimă colaterală

Atacul iminent al SUA asupra Siriei va face din guvernul Ponta o victimă colaterală. Şi când spun asta, nu glumesc deloc. În primul rând, o uşoară depreciere a leului faţă de moneda europeană, care va continua până ce situaţia se va stabiliza într-un fel sau altul. În al doilea rând, dacă SUA vor acţiona în numele forţelor NATO, guvernul Ponta va fi obligat sa participe şi el ca semn al solidarităţii cu ceva, chiar dacă acest ceva se va limita doar la nojiţe de izmene. După perioada post-atac va urma perioada de menţinere a păcii, care va fi asigurată ca de obicei de ţările care nu au mai mult decât trupe instruite, iar exemplul Afganistanului este clar.

În altă ordine de idei, situaţia din ţară nu este strălucită, judeţele din actuala regiune Oltenia şi probabil viitoare regiune sud-vest Oltenia fierb din cauza situaţiei tot mai absurde în care se găseşte cel mai mare angajator din zonă, Complexul Energetic Oltenia, al cărui sfârşit este mai mult decât clar şi în urma căruia vor rămâne mii de şomeri. Chiar şi Maria Antoaneta Gorjului, şi l-am numit aici pe Ion Călinoiu,  ştie că un angajat al complexului, mai ales în zona minieră, întreţine 4 membri de familie ale căror voturi  pot schimba configuraţia politică nu numai la europarlamentare. Delfinul, şi acum vorbim de tele-managerul Ciurel, nu va mai putea să facă nimic fără a asocia numele partidului care l-a propulsat la conducerea companiei de nenorociri, şomaj, sărăcie şi foamete, chestiuni urâte care se contabilizează la vot.

De altfel, directorul sucursalei de la Turceni, Cornel Diţescu, şi-a cam pierdut răbdarea în  aşteptarea eliberării postului cel mare, fapt pentru care am putea avea surprize, surprize când nici nu te gândeşti, când nici nu te aştepţi. Singurul care s-ar bucura de această schimbare ar fi directorul de Resurse Umane, Ion Răuţ, care speră ca Diţescu să-şi mai aducă aminte de vremea când conduceau împreuna Complexul Turceni, primul din calitatea de securist, iar cel de-al doilea din cea de director. Poate că tocmai asta vrea să uite omul şi nu-l lasă Răuţ…

Oricum ai da-o, guvernului n-o să-i fie cald, pentru că iarna bate la uşă, iar oamenii lui sunt puşi pe distrus. Plecarea în şomaj tehnic şi în fără plată a celor 700 de salariaţi de la mina Husnicioara este doar începutul dezastrului care se va prăvăli precum bulgărele de zăpadă la vale.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: