Habitu, liber înainte de a afla verdictul

Procurorii au pierdut lupta în instanţă cu Aristică Doru Şerban (Habitu), gorjeanul acuzat, printre altele, de cămătărie, fiind lăsat în libertate la sfârşitul săptămânii trecute de către o instanţă de judecată.

Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, recurs făcut după ce Tribunalul decisese, de asemenea, punerea în libertate „de îndată” a inculpatului, Habitu fiind judecat acum pentru acuzaţiile ce-i sunt aduse. Procesul său are loc de mai multe luni cu inculpatul în stare de arest preventiv, Habitu fiind încătuşat în primăvara anului trecut.

Decizia luată de magistraţii din Bănie este definitivă, fiind pusă imediat în practică. De acum încolo procesul lui Aristică Doru Şerban va continua la Tribunalul Gorj cu acesta în stare de libertate. Decizia de eliberare a acestuia a fost luată după şedinţa de săptămâna trecută de la Tribunal, unde judecătorul de caz a audiat înregistrările audio existente la dosar, înregistrări care, teoretic, ar fi trebuit să-l incrimineze pe Habitu. Acesta a susţinut tot timpul că nu este vinovat, iar punerea sa în libertate după audierea înregistrărilor respective ridică semne de întrebare cu privire la acuzaţiile ce-i sunt aduse. Audierea înregistrărilor s-a făcut cu uşile închise, şedinţa nefiind publică, întregul conţinut al acestora rămânând secret.

Aristică Doru Şerban este acuzat că l-ar fi împrumutat cu bani, contra unor dobânzi mari, pe afaceristul Dan Radu Floarea, după care, pentru că nu i-au fost restituite sumele împrumutate, a început să-l ameninţe pe acesta şi pe soţia sa. Floarea şi soţia sa s-au adresat Poliţiei şi Parchetului şi, astfel, s-a ajuns la interceptarea lui Habitu şi punerea lui sub acuzare. În dosar au fost audiaţi şi alţi oameni de afaceri din oraş despre care anchetatorii au aflat că au luat bani, niciunul dintre ei nedeclarând însă că ar fi plătit camătă pentru sumele datorate lui Habitu.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: