Hackerul de la Turceni încă mai lucrează în cadrul unităţii

Marian Enache, cel identificat de procurorii DIICOT ca fiind autorul fraudei informatice de la Complexul Energetic Turceni, încă mai lucrează în cadrul instituţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al CE Turceni, Elena Zamfir, acesta nu mai ocupă funcţie în cadrul unităţii find un simplu inginer. Directorul de Resurse Umane din cadrul companiei, Corneliu Gârjoabă spune că sancţiunea pe care riscă să o primească Enache va fi stabilită după primirea rezultatului anchetei.

Fostul şef al Serviciului IT din cadrul Complexului Energetic Turceni, Marian Enache mai este şi în prezent angajatul societăţii. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru că spărgea mail-urile de serviciu ale angajaţilor CE Turceni. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, Elena Zamfir, Marian Enache este şi în prezent salariatul companiei cu capital majoritar de stat. ”Marian Enache este şi în prezent angajat pe postul de inginer în cadrul Serviciului Electrotehnic”, a precizat Elena Zamfir.

Marian Enache fusese suspectat încă de la începutul anului că împreună cu un alt salariat ar fi intrat în posesia unui stick de memorie pe care erau stocate parolele de la mail-urile de serviciu ale directorilor. Bărbatul de 48 de ani din Filiaşi a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date în formă continuată, după ce s-a stabilit că acesta a obținut ilegal copii după documente interne de la Complexul Energetic Turceni, o parte din ele ajungând în presă.

Sancţiune

Deşi fapta este considerată una deosebit de gravă, mai ales pentru imaginea companiei de stat, lui Marian Enache i s-a permis în continuare să fie salariatul unităţii fără să fi fost sancţionat în vreun fel. Directorul de Resurse Umane din cadrul companiei, Corneliu Gârjoabă spune că aşteaptă rezultatul anchetei pentru a putea fi stabilită vreo sancţiune. ”Până nu ne vine și nouă la unitate ceva oficial nu putem lua vreo măsură. Așteptăm rezultatul anchetei și abia apoi se va stabili dacă va fi sau nu sancționat”, a declarat Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane din cadrul CE Turceni.

MAIL

Adresele de mail accesate fără drept de Marian Enache sunt ale angajaţilor Şerbănoiu Adina, Guţu Daniela, Simionescu Dumitru, Dumbrăveanu Elena, Zamfir Elena, Dumitrică Gergeta, Pociovălişteanu Geta, Cosneanu Lavinia,  Danciu Laviniu, Pecingină Maria, Motocu Marian, Graure Octavian, Trofin Valentina respectiv Georgescu Victor.

DESTINAŢIE

Marian Enache nu trimitea informaţiile direct la jurnalişti, ci la o binecunoscută sursă a acestora, Ion Răuţ. Pe atunci Răuţ era preşedintele unei asociaţii care se ocupa de persoanele disponibilzate, dar între timp a câştigat în instanţă reangajarea la CE Turceni şi este şeful Corpului de Control.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: