Halda Ştiucani, activă de ieri

Motive de bucurie ieri la cariera Roşiuţa unde după ani întregi de aşteptări, halda Ştiucani a fost pusă în sfârşit în funcţiune. Potrivit directorului Florentin Gheorghescu ieri a pornit activitatea în halda Ştiucani după ce un singur proprietar le mai pune beţe în roate.

Redeschiderea haldei vine ca o uşurare pentru administraţia de la Roşiuţa cu atât mai mult cu cât este vorba de 100 de milioane de metri cubi de steril ce trebuia haldat. Redeschiderea haldei Ştiucani înseamnă pentru cariera Roşiuţa prelungirea duratei de viaţă cu încă 20 de ani şi păstrarea a sute de locuri de muncă. Administraţia a avut mult de luptat cu cei opt proprietari din zonă care nu erau de acord cu exproprierea. În final, conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a avut de înfruntat un singur proprietar care renunţa în nici un fel la terenul din zona respectivă. După lungi discuţii şi negocieri, Gheorghescu a declarat ieri că şi acest ultim proprietar a cedat. „Am rezolvat cu toţii. Au înţeles că sunt 1.300 de oameni care stăteau la mâna lor cu locul de muncă şi cu salariile. În sfârşit, nu vom mai avea probleme cu zona de haldare. Era urgentă această redeschidere cu atât mai mult cu cât avem 100 de milioane de metri cubi de steril de haldat”, a declarat  Florentin Gheorghescu, directorul de la Roşiuţa.  Acesta a precizat şi faptul că în perioada imediat următoare vor pregăti şi halda Potângu tot pentru depunere.

SUPRAFAŢĂ

Directorul Direcţiei Miniere din cadrul SNLO, Mihail Dafinoiu, declara cu ceva timp în urmă că suprafaţa haldei Ştiucani este de 125 de hectare şi că nu a fost nevoie de suplimentarea numărului de angajaţi întrucât a fost adus personalul rămas fără un loc de muncă în urma închiderii haldei Rogoaze şi Bujorăscu Mic, unde îşi desfăşurau activitatea circa 60 de angajaţi.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: