Handbal: Energia, pe primele locuri în clasament

Handbaliştii de la Energia Pandurii au învins sâmbătă de CS Rom Cri Braşov şi au reuşit să se menţină şi după etapa a VIII-a a Ligii Naţionale pe primele locuri ale clasamentului. Scorul partidei disputate la Sala Sporturilor în faţa a aproximativ 500 de spectatori a fost de 33-24, după ce la pauză gazdele conduceau cu 15-8. Energia Pandurii se află pe locul trei după această etapă, acolo unde antrenorul Vasile Stângă speră ca echipa să şi încheie turul.

Jocul se anunţa a fi extrem de uşor pentru echipa gorjeană care n-a pierdut în acest tur la Târgu Jiu nici măcar în faţa campioanei României. Totuşi, gorjenii au început mai greu meciul permiţând tinerilor jucători ai Braşovului să conducă pe tabelă mai bine de zece minute. Abia în minutul 11, Energia a reuşit să egaleze la cinci din acel minut pe parchetul sălii fiind practic o singură echipă care s-a şi detaşat foarte repede pe tabelă, la pauză Energia având deja un avans consistent, scor 15-8.

Partea a doua a meciului a fost dominată tot de Energia, antrenorul Vasile Stângă rulând tot lotul disponibil pentru a testa astfel toţi jucătorii. Energia a avut şi un avans de 11 goluri pe parcursul celei de-a doua reprize încheiată de gorjeni tot în avantaj, scorul final fiind de 33-24.

Oaspeţii au început mai bine jocul

Oaspeţii de la Braşov au început partida în forţă şi au reuşit să ia un avans uşor dar handbaliştii lui Vasile Stângă au revenit rapid după o serie de greşeli făcute în primele minute. „Toate echipele mici au entuziasm în primele zece-cincisprezece minute, joacă fără trac. În schimb noi vrem să avem 15-0 în minutul 1”, le-a reproşat după meci antrenorul Stângă handbaliştilor săi cărora le-a cerut să se mai tempereze ceea ce au şi reuşit până la pauză: „Le-am spus să jucăm din aproape în aproape, să stăm liniştiţi şi să profităm de erorile lor şi am profitat. Pe paradele lui Dragomir, ne-am dus la şapte goluri până la pauză şi de acolo s-a rupt filmul”. Stângă a ţinut ca toţi jucătorii din lot să intre pe teren la acest meci contra unei echipe tinere care permitea rularea întregului lot. Chiar şi Mazilu care nu este încă în formă foarte bună a reuşit să joace, la fel şi Humberto care a jucat destul de puţin el fiind totuşi menajat pentru că a fost puţin răcit. „E un semn bun că au marcat toţi jucătorii, mă bucur că s-au încurajat reciproc şi că au muncit mult la acest meci. S-a jucat colectiv de această dată şi nu s-a mai jucat individual”, a apreciat Stângă după meci, cel mai bun marcator al echipei sale fiind tot Gabriel Florea.

Curiţescu: Energia este echipă de cupe europene

Energia a urcat din nou pe podium după victoria din meciul de sâmbătă, ocupând locul trei, lupta pentru un loc de cupe europene fiind destul de dură după părerea lui Stângă: „Am urcat pe locul trei. Lupta e foarte dură pentru cupele europene. A reînviat Timişoara acum, a bătut la Odorhei şi a făcut egal cu Bacău. Noi trebuie să batem tot ce avem de bătut, inclusiv să câştigăm meciul care vine cu Satu Mare”. Antrenorul braşovenilor, Vasile Curiţescu constata după meci că victoria gazdelor e absolut meritată în condiţiile în care echipa sa este una foarte tânără: „Victorie absolut meritată a echipei Pandurii Târgu Jiu, echipă experimentată, mult peste noi şi ca valoare individuală şi ca valoare colectivă. Felicit echipa gazdă, noi mai avem mult de lucru, avem o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 19 ani, încercăm să clădim o echipă competitivă. Momentan nu putem face mai mult. Portarul este singurul care face faţă valoric Ligii Naţionale, cu restul trebuie să mai avem răbdare”. Curiţescu a încheiat prin a lăuda echipa gorjeană care are toate şansele să joace anul viitor în cupele europene: „Târgu Jiu e o echipă bună. Are şi valorii individuale şi omogenitate, eu zic că va încheia în primele patru locuri. Energia arată foarte bine, este echipă de cupe europene”.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: