HANDBAL: Eşec pe teren propriu în faţa Stelei

Energia Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 31-33 (17-16)

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 900

Energia: Rădulescu, Motoi, Păiuş, Truică (5), V. Popescu, Apolzan (6), I. Mazilu (4), Vasiloiu, Enache, Florea (9), Stojanovic, Giotoiu, Veljkovic (1), Coelho (6). Antrenor: Vasile Stângă.

Steaua: Izevic, Laufceag, Ciobanu, Novanc (3), Rudic, Stavrositu (6), Şania (6), Iliş (1), Perţea, Cian (5), Vujadinovic (2), Georgescu (7), Savenco. Antrenor: Bozo Rudic.

Arbitri: Octavian Fânaţă şi Aurel Moldoveanu.

Aşa cum aprecia şi Vasile Stângă înaintea partidei cu Steaua de aseară, oaspeţii erau favoriţi la acest meci, fapt care s-a văzut şi pe teren. Stelişti porneau cu prima şansă şi Energia nu a reuşit să se impună deşi a preluat conducerea în prima repriză. Gorjenii n-au mai putut reedita partida surpriză din meciul cu UCM Reşiţa deşi Steaua era o echipă de bătut totuşi după aprecierile tehnicianului  care anticipase că formaţia bucureşteană este una inconstantă în exprimare după eşecul din meciul cu Dinamo.

Chiar dacă oaspeţii aveau puncte slabe, Energia nu le-a putut specula la acest joc, Steaua impunându-se la limită, cu doar două goluri avans, într-un meci în care perioadele de dominare au fost împărţite dar diferenţa s-a făcut la nivelul portarilor. Fără titularul Kosanovic în poartă, plecat să apere culorile naţionalei Muntenegrului, Energia a ţinut piept doar o repriză atacurilor steliste, conducând la pauză cu 17-16. 

Portarii au făcut diferenţa

După ce au mers aproape de campioni, fie în avans fie în urmărirea acestora, elevii lui Vasile Stângă au cedat pe final de meci.  Faptul că Steaua are un lot mai valoros s-a văzut la acest joc la care antrenorul Stângă s-a înşelat mizând doar pe starea de oboseală a adversarului. Mai tânăr decât Kosanovic şi mai puţin experimentat, Rădulescu nu a putut face faţă constant atacurilor Stelei, fiind păcălit pe final de meci de valoroşii jucători ai oaspeţilor. După un debut timorat în prima repriză,  Rădulescu a dat semne de revenire şi a apărat destul de bine prima repriză, lui datorându-i-se în mare parte avantajul de un gol de la pauză. După 14 intervenţii foarte bune, către finalul celei de-a doua reprize, portarul Energiei a dispărut din joc, ezitările sale dând posibilitatea steliştilor să se desprindă pe tabelă. Deşi Stângă a rămas la părerea că Steaua era o echipă de bătut, absenţa lui Kosanovic din poartă a contat mai mult decât se aştepta, Rădulescu primind unele goluri mult prea uşor din cauza lipsei de experienţă: „Steaua era de bătut astăzi, chiar şi fără Kosanovic. Am stat de vorbă cu Rădulescu şi i-am spus că a luat nişte goluri care sunt ale lui, mai ales cele de pe extremă. El se pierde în unele momente decisive din meci. Handbalul se mai joacă şi cu mintea, trebuie să mai numeri şi să ţi minte acolo unde aruncă adversarul. Probabil Pami s-a văzut titular şi s-a emoţionat. S-a c...t pe el, mai pe româneşte!”

Stângă: „Au pierdut ca proştii”

Stângă a declarat după meci că Energia a fost mai slabă pe linia de 9 metri unde s-au pierdut mingi importante dar şi în atac: „Nu ştiu ce se întâmplă cu linia de 9 metri, la apărarea în linie ei ar fi trebuit să fie artileria grea, dar n-au făcut-o. N-am vrut să o spun până acum, dar e evident pentru toată lumea, Giotoiu este complet ieşit din formă. De când a fost chemat la echipa naţională, parcă i-a luat Dumnezeu minţile.” Nici jucătorii pe care s-a mizat la meciul din etapa trecută n-au mai mers la fel de bine, având evoluţii dezamăgitoare acum: „Păiuş n-a mai făcut nimic, iar Stojanovic este clar, o problemă. A avut până acum toată încrederea mea, dar este un târşelos de jucător de nu am mai pomenit aşa ceva! S-a întins puţin ieri, la un antrenament, iar astăzi i-a fost frică să intre în teren. Aşa ceva eu nu am mai văzut de când sunt în handbal! Un jucător atât de fricos ca Stojanovic.” Concluzia tehnicianului a fost după acest eşec că elevii săi sunt cu toţii vinovaţi de acest eşec: „Dacă mergeţi şi-i întrebaţi pe băieţi cum au pierdut acest meci vă vor spune că au pierdut ca proştii.” Nici arbitrajul nu a fost altfel dect se aştepta toată lumea, antrenorul Vasile Stângă apreciind că Steaua a fost ajutată de arbitri exact atunci când avea nevoie: „De ce mi-a fost frică n-am scăpat. Nu am reuşit să fructificăm avantajul dublei eliminări din tabăra Stelei şi am fost taxaţi. Experienţa şi ştiinţa handbalului arătată de jucătorii Stelei a contat enorm. Am ratat nepermis de mult de pe extreme. Era perfect pentru noi şi un egal, dar s-a văzut maturitatea în joc a Stelei, degeaba am vrut noi. Despre arbitraj, ce să mai spun-... Exact când Steaua a avut nevoie, arbitrii i-au ajutat. Pentru mine e dureroasă această înfrângere. Voiam să-i batem, dar am fost moi în anumite momente ale jocului. Poate nici eu n-am reuşit să le insuflu dorinţa mea de victorie”.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: