Handbalistele din Ucraina au rămas la Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu şi-a trimis acasă handbalistele şi baschetbaliştii imediat după ce  s-a dispus de la nivel de federaţii suspendarea competiţiilor,  dar la Târgu Jiu au rămas blocate două jucătoare din Ucraina. Clubul chiar a suspendat şi antrenamentele înainte de impunerea restricţiilor, astfel că jucătorii nu au avut probleme ulterior cu izolarea la domiciliu. 

Federațiile de baschet şi handbal au luat decizia de a suspenda toate competițiile oficiale până se va ridica starea de urgenţă. Ca urmare, toate meciurile care trebuiau să se dispute în această perioadă au fost amânate. Reprogramarea lor se va face în funcție de evoluția situației la nivel național. În această perioadă majoritatea echipelor au reziliat contractele cu jucătorii străini, care oricum erau la final de contracte în lunile  mai – iunie. Acelaşi lucru l-au făcut şi oficialii de la CSM Târgu Jiu, excepţie făcând doar cele  două jucătoare din Ucraina de la echipa de handbal.

Directorul CSM, Robert  Bălăeț, a precizat că Dumanka  şi Zinatulina nu au mai putut pleca din ţară şi se află tot la Târgu Jiu: „Mai avem zece jucători la echipa  de baschet  seniori şi la echipa de senioare handbal mai avem 12.  La echipa  de handbal fete singurele jucătoare străine sunt Dumanka şi Zinatulina care nu au putut părăsi oraşul să ajungă în Ucraina, aşa că au rămas la Târgu Jiu. Nu avem sportivi cu probleme şi nici izolaţi, pentru că şi sârbii au plecat foarte repede după suspendarea cometiţiei. Noi ţinem legătura şi cu sârbii  pentru că au fost  foarte corecţi cu noi şi şi-au făcut treaba la  echipă”.

În ceea ce priveşte o posibilă reluare a competiţiilor,  cluburile vor fi nevoite  să se adapteze oricărei situații, deciziile urmând a fi luate la nivel de  federaţii.

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: