Handbaliştii de la Energia, răpuşi de epidemia de gripă

Handbaliştii de la Energia Pandurii au pierdut meciul susţinut în deplasare, scor 26-22 cu Dinamo Bucureşti. Deşi trecuseră destul de uşor de dinamovişti în meciurile amicale de la turneele de la Târgu Jiu, handbaliştii gorjeni nu au mai reuşit acest lucru la meciul oficial dar nu numai pentru că dinamoviştii au fost mai buni ci pentru că echipa a fost afectataă de o epidemie de gripă. Stângă s-a plâns că mai puternică decât cei de la Dinamo a fost gripa şi aceasta a fost principalul motiv care a dus la scăderea forţei echipei gorjene.

Primul care a acuzat simptome de răceală a fost antrenorul Vasile Stângă care se temea că vor fi afectaţi şi jucătorii. De ceea ce s-a temut nu a scăpat şi gripa a afectat şi echipa înaintea acestui joc, Coelho şi portarul Kosanovic fiind afectaţi cel mai mult după perioada de convalescenţă, în total cinci jucătorii având la acest meci probleme medicale. În ceea ce priveşte jocul tehnicianul a precizat că s-a vrut victoria dar nu s-a putut mai mult, gripa fiind mai puternică. „Am vrut dar nu am putut. Gripa aia ne-a decimat echipa! Păcat, pentru că îi prinsesem pe cei de la Dinamo într-o pasă mai euforică după meciul de la Bacău. Fizic, nu s-a putut, degeaba băieţii au vrut. Gripa a fost mai puternică decât Dinamo!” a explicat ieri antrenorul Energiei care a constatata doar că jucătroii nu au mai avut putere să facă un meci la fel de bun ca şi precedentul cu UCM Reşiţa.

Jucătorul de bază din meciul anterior, Coelho nu a mai putut evolua la acest joc, la felca şi Enache afectat şi el de gripă: „Pe Cuelho mi-a fost şi milă să-l mai arunc în joc pentru că în acele condiţii chiar nu puteam. Era dărâmat de boală! Iar pe Enache, deşi a făcut deplasarea cu noi, nu am putut să-l mai bag deloc în teren pentru că a făcut febră, era terminat.” Nici un jucător din lot nu era în plenitudinea forţelor la acest joc, Stângă precizând că nu este supărat pe ei pentru că au vrut, dar i-a împiedicat gripa să facă mai mult. „Şi eu mi-am dat seama ce înseamnă o asemenea problemă pentru că şi eu am păţit-o pe propria mea piele! Şi acum sunt răcit, virusat. Dacă credeam că un antrenor le ştie aproape pe toate, uite că nu e deloc aşa” constata antrenorul gorjenilor după meci luat prin surprindere de această situaţie neprevăzută: „Noi, antrenorii, nu am fost niciodată obişnuiţi să antrenăm în condiţii de genul ăsta. Sunt situaţii când nu poţi să faci pur şi simplu nimic!”

Diferenţa de scor dintre cele două echipe nu a fost sfoarte mare, de doar patru puncte, fiind făcută la finalizare, acolo unde echipa din Târgu Jiu a avut de suferit din cauza absenţelor.

Gazdele au început meciul foarte bine spre deosebire de cei de la Energia care au debutat mai greu, acest lucru văzându-se chiar şi de la încălzire. În aceste condiţii, Dinamo s-a distanţat rapid la cinci goluri avantaj la pauză. Gorjenii au sperat la mai mult în cea de-a douarepriză când au evoluat mai bine ajungând chiar la un gol distanţă de cei de la Dinamo.  Energia a ratat din nou foarte mult, chiar şi în faze de unu la unu, şi chiar în momentul în care gorjenii erau aproape de a egala. Energia a ratat două contraatacuri consecutive în situaţie de singur cu portarul, situaţia aceasta turnând parcă plumb în picioarele jucătorilor care pe final de meci au căzut din nou, Dinamo preluând din nou conducerea. Fiind vorba de o echipă cu jucători experimentaţi care nu iartă şi speculează orice greşeală, jocul a devenit mult mai greu pentru Energia.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: