Hanu a schimbat directorul Spitalului Motru

Primarii gorjeni au acum în subordine şi spitalele. Aceştia trebuie ă constituie un consiliu de administraţie şi în luna august să aleagă sau să menţină un director pentru unitatea spitalicească. Majoritatea primarilor au constituit consiliul de administraţi, dar au lăsat în funcţii vechii directori. Singurul care şi-a luat treaba în serios este primarul din Motru, Dorin Hanu, care a înlocuit-o ieri din funcţie pe Elena Catană. Interesant este că Hanu nu a avut timp să formeze un consiliu de administraţie, care să numească un nou director.

Primăria Motru nu a stabilit încă cine va face parte din consiliul de administraţie al Spitalului Orăşenesc Motru, numirea urmând să fie făcută în şedinţa de consiliu local de la sfârşitul acestei luni. Chiar dacă primarul Dorin Hanu nu şi-a desemnat deja reprezentantul în cadrul consiliului, acesta a schimbat conducerea spitalului, locul fostului manager Elena Catană fiind luat acum de doctoriţa Camelia Khraibani. „Ieri s-a numit în funcţie pe o perioadă de trei luni, până la organizarea concursului, doamna manager Camelia Khraibani. Lucrează ca medic în spital de foarte mulţi ani, eu o cunosc foarte bine şi avem o relaţie de colaborare foarte bună. În ceea ce priveşte membrii consiliului de administraţie, acesta va fi format dintr-un reprezentant al primarului, doi consilieri ce vor fi nominalizaţi în şedinţa de consiliu local de la sfârşitul lunii şi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Motivul pentru care primarul Hanu a luat această decizie este acela că fostului manager Elena Catană i-a expirat mandatul de conducere în luna iunie şi atunci el trebuia să numească pe cineva pentru perioada următoare.

Au stabilit consiliile de administraţie

La Mătăsari va fi acelaşi consiliu de administraţie în condiţiile în care centrul medical din Mătăsari este o secţie a spitalului din Motru. „Din ce am înţeles de la domnul primar este posibil să fie acelaşi consiliu de administraţie pentru că ştiţi că centrul medical de aici este de fapt o secţie a spitalului din Motru. Nu ştiu exact ce să vă spun”, a declarat Alexandru Udrişte, viceprimarul localităţii Mătăsari.

Primarul Novaciului, Pantelimon Todea şi-a numit ca reprezentant în consiliul de administraţie al spitalului pe Ion Manta, actualul viceprimar iar consiliul local a stabilit ca Adrian Popică şi Cristian Paraschivescu să-l reprezinte în consiliu alături de alţi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică. „Da am stabilit, eu l-am desemnat pe Ion Manta din partea mea, iar din rândul consilierilor vor fi Cristian Paraschivescu şi Adrian Popică. Tot în consiliu, DSP a nominalizat alte două persoane”, a declarat Pantelimon Todea. La Turceni, primarul Ion Iordache a păstrat aceeaşi conducere iar în consiliul de administraţie şi-a numit ca şi reprezentant pe Nicolae Călugăru, actualul jurist. Ion Biriboiu şi Dumitru Gâlceavă, consilieri, vor alcătui alături de alţi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj consiliul de administraţie al spitalului din Turceni.

„Ca manager am stabilit să rămână tot doctoriţa Bălaşa iar ca şi reprezentant al meu l-am numit pe actualul jurist, Nicolae Călugăru”, a precizat Ion Iordache.

Potrivit primarului Constantin Bobaru, membrii consiliului de administraţie ai Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti Jiu urmează a fi stabiliţi în şedinţa de Consiliu Local din data de 29 iulie.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: