Hanu dă două miliarde pentru zilele oraşului şi voturile pocăiţilor

Şedinţa de Consiliul Local de săptămâna aceasta din municipiul Motru stă pe un butoi de pulberi. Două proiecte iniţiate de primarul Dorin Hanu nu sunt pe placul consilierilor PDL din localitate. Elena Vintilescu, consilier PDL la Motru, susține că cele două proiecte au iz electoral şi presupun sume foarte mari de bani de la bugetul local. Un prim proiect de hotărâre se referă la suma alocată Zilelor Municipiului Motru, respectiv 1,2 miliarde, o sumă foarte mare, spune Elena Vintilescu. Hanu o contrazice și spune că această sumă se alocă de patru ani la Motru.

Proiectele de hotărâri din luna martie nasc dispute în municipiul Motru. Elena Vintilescu îl acuză pe primarul Dorin Hanu că și-a început campania electorală și aruncă cu banii contribuabililor în stânga și-n dreapta. ”Proiectele lunii martie au iz electoral, este părerea mea personală. În ședința de săptămâna acesta se alocă suma de un miliard 200 de milioane lei pentru organizarea Zilelor Municipiului Motru, sumă acordată prin buget. Eu știu că la Târgu Jiu aceste zile au o valoare de 800 de milioane lei vechi. Pentru nivelul municipiului nostru e o sumă mobilizantă pe timp de criză”, a declarat Elena Vintiliescu, consilier PDL.

Aceasta este contrazisă de primarul municipiului, Dorin Hanu care spune că de patru ani, suma nu s-a modificat. „Probabil că la Târgu Jiu sunt și alte venituri, sunt sponsori. La Târgu Jiu două treimi din bani vin de la sponsori”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Bani pentru pocăiţi

Un alt proiect de hotărâre face referire la acordarea a 300 de milioane lei vechi unei biserici de alt cult decât cel ortodox. Elena Vintilescu spune că 300 de milioane pentru o bisericuță cu o singură cameră și cu doar 100 de practicanți este extrem de mult. Asta în timp ce o altă biserică creștin ortodoxă din Roșiuța solicită 320 de milioane pentru termopane și alte lucrări. ”Mi se pare o posibilitate de acordare a unor facilități cu caracter electoral. Pastorul de la biserica de creștini după Evanghelie Betel este de fapt o singură cămăruță într-o clădire care nu face ea 300 de milioane și are și foarte puțini practicanți. La Roșiuța, da, este biserică, sunt 2.000 de suflete și vor 320 de milioane. Ar trebui să dăm un miliard la Roșiuța dacă ceilalți vor 300 de milioane”, a adăugat Elena Vintilescu.

Hanu spune că este obligat

Dorin Hanu a declarat referitor la aceste acuzații că nici măcar el nu este de acord cu acordarea acestor sume dar este obligat prin lege să inițieze astfel de proiecte la cererea cetățenilor. Spune că a evitat luni de zile să treacă acest proiect pe ordinea de zi dar insistențele pastorului nu i-au dat pace. ”Eu doar am inițiat proiectul pentru că mă obligă legea dar e decizia consilierilor dacă vor să dea sau nu acești bani. Personal, nici eu nu sunt de acord cu această sumă, consider că suma este prea mare comparativ cu numărul practicanților dar eu mi-am făcut datoria și am supus-o dezbaterii Consiliului Local. Restul e treaba lor, dacă acceptă sau nu”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: