Hanu: De câte ori am probleme, îl sun pe Ciurel

Primarul din Motru, Dorin Hanu, a declarat la Radio Infinit că este îngrijorat de ceea ce se poate întâmpla în zona Motru, dar are încredere în Laurenţiu Ciurel. Cât despre întâlnirea de ieri, Hanu spune că se bucură de faptul că există un dialog. Primarul a mai spus că Laurenţiu Ciurel l-a asigurat mereu că nu vor fi probleme în zona Motru.

Reporter: Domnul ministru Constantin Niţă a venit în Gorj. Cum vedeţi situaţia de la CE Oltenia?

Dorin Hanu: Din nou mi s-a adus la cunoştinţă şi pentru mine este important că nu se vor face disponibilizări în zona Motrului. Sigur, măsurile pe care le ia un manager pentru rentabilizarea societăţii pe care o conduce sunt nişte măsuri nepopulare de multe ori, dar ele trebuie discutate cu sindicatele. Să discuţi toate variantele posibile. Nu ştiu dacă cea mai bună variantă este asta cu reducerea programului de la cinci la patru zile. Bine că a reuşit domnul ministru să-i pună la masă.

Rep.: Domnul Niţă a spus că e de acord cu Laurenţiu Ciurel.

D.H.: Ştim cu toţii că domnul Ciurel, atunci când a fost pus pe această funcţie, i s-a dat o sarcină de către primul ministru Victor Ponta, rentabilizează complexul, că dacă nu îl privatizăm. De aceea măsurile sunt de eficientizarea companiei, pentru a evita privatizarea.  Am lucrat atâţia ani în minerit şi nu ştiu să fi fost o asemenea scădere de cerere de energie şi cărbune. S-a închis Oltchimul, s-a închis combinatul de la Câmpia Turzii. Eu atâta doresc să fie atenţi la ceea ce fac pentru că este în joc soarta celor 19 mii de oameni.

Rep.: Oamenii au ieşit în stradă…

D.H.: Când se ajunge la măsuri extreme înseamnă că este lipsă de dialog şi asta e foarte grav. Atât liderii de sindicat cât şi directorii din CE Oltenia trebuie să se pună la masă.

(...) M-a sunat domnul Condescu şi mi-a spus domn‘le, fiţi atenţi, pentru că sunt mari probleme în zona Motrului pentru că nu mai există cerere la Craiova. Am fost foarte supărat, l-am sunat pe domnul Ciurel, mi-a spus: v-am promis că în acest an nu va fi nicio disponibilizare. În 2013 nu va fi nicio disponibilizare, în 2014 se va face o reducere, dar la cei care sunt aproape de pensie.

Rep.: Oamenii sunt îngrijoraţi?

D.H.: Oamenii au fost îngrijoraţi. De câte ori am probleme, îl sun pe domnul Ciurel. Şi mi-a răspuns mereu. M-a calmat, mi-a spus: nu vor fi probleme pentru zona dvs. Energia românească are nevoie de toate tipurile de energie de asta cred în acel mix de energie. Are nevoie de şi energia verde, de cea pe bază de cărbune şi hidro, dar toate trebuie să intre echilibrat în sistem.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: