Hasta la victoria, basta la justiția!

Asaltul la justiție a început și este purtat în câmp deschis, cu urale și salve încrezătoare de tun. USL-ul nu are nici un interes să se ascundă iar Antena 3 își face chiar un titlu de glorie din procesul de smulgere a justiției din mâinile ”infractorului” Băsescu. Procurorii ”băsiști” cei mai vocali au fost eliminați și se urmărește în viitorul imediat apropiat instalarea de oameni de încredere în funcțiile esențiale (DNA, Parchetul General și DIICOT). Pentru o ofensivă solidă îți trebuie un spate puternic, se spune în fotbal. Ca și în mandatul de tristă amintire 2000 – 2004, spatele va fi asigurat de justiție în timp ce în față se vor lăfăi în scheme de atac de marii corupți. Măcar de-ar mai exista presa de opoziție peste un an!

Interesant este că nu se știe a cui a fost (deși domnii despre care vorbim ne asigură că a fost a lui Băsescu), dar e tot mai clar că se știe a cui va fi. Justiția, desigur. Cu procurorii cei demonizați de Antene transformați în niște bieți mielușei, în urma revizuirii Constituției, noua putere își va putea definitiva opera mai rotund și mai în liniște. Cum adică ce operă?

Amintiți-vă cum a început mandatul acestui Parlament: cu refuzul de a preda pe mâna justiției un cercetat penal din rândurile lor, asta în ciuda unei directive explicite în celălalt sens dată de primul ministru. Și amintiți-vă cum a continuat, cu fugarul Voiculescu demisionând jenant, pentru a treia oară, din funcția de senator, în strădania disperată de a se piti din calea furiei justiției băsiste. Ce ne spune asta? Că justiția asta ne cam calcă pe bătături. Și că procurorii ar face bine să nu mai existe. Lăsați-ne să guvernăm în liniște, promitem să nu facem rele!

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: