Hoţ de maşini prins la Stoina

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pe numele unui bărbat din judeţul Dolj, suspectat că a sustras un autoturism, pe care l-a condus pe drumurile publice, deşi avea permisul de conducere anulat. În momentul depistării, suspectul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest sau să se supună recoltării probelor biologice de sânge.

         Vineri, 9 decembrie a.c., ora 16:17, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către P.I., din comuna Fărcaş, judeţul Dolj, despre faptul că, în timp ce se afla pe raza comunei Stejari, D.V., de 39 ani, din comuna Melineşti, judeţul Dolj, i-a sustras autoturismul

Din primele cercetări efectuate în acest caz, poliţiştii au constatat că vătămată se afla pe raza comunei Stejari pentru prestare de activităţi agricole. Profitând de neatenţia sa, suspectul a sustras cheile autoturismului, s-a urcat la volan şi a plecat cu autovehicul de la faţa locului.

Ulterior, poliţiştii au depistat autoturismul pe raza comunei Melineşti, judeţul Dolj, la locuinţa suspectului Autovehiculul a fost restituit părţii vătămate.

Tot cu această ocazie, suspectul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii l-au condus la sediul secţiei de poliţie. Continuând investigaţiile, s-a mai constatat că D.V. nu avea drept să conducă autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i anulat, anterior, de către instanţa de judecată, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Poliţiştii au emis pe numele suspectului, ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

În cursul acestei zile, suspectul va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat şi refuz de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare a suspectului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: