Hotarul dintre Novaci și Baia de Fier, legiferat în maxim o lună

Vom avea stațiune la Rânca în maxim o lună. Cei doi primari gorjeni de la Baia de Fier și Novaci au căzut în cele din urmă la înțelegere și ieri Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a stabilit hotarul ce delimitează cele două localități în zona Rânca. Vestea a venit din partea președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, care a spus că nimic nu mai stă în calea dezvoltării acestei zone.

Cei doi primari de la Baia de Fier și Novaci, Constantin Mihuțescu și Pantelimon Todea, au căzut ieri de acord pentru noua graniță ce delimitează localitățile în zona Rânca. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a fost garantul acestei  granițe. ”S-a stabilit hotarul de delimitare a teritoriilor în zona Rânca ceea ce înseamnă eliminarea blocajului în sensul realizării documentației pentru legiferarea stațiunii. Aici vom avea o asociație unitară a cărei prioritate va fi dezvoltarea turismului”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Aprobare de la Guvern

Noua delimitare între cele două localități va fi legiferată în maxim o lună și jumătate, spune președintele Ion Călinoiu. ”Legea care reglementează acest hotar va fi adoptată în maxim o lună și jumătate, după ce anterior va trece prin Parlament. Mă bucur că primarii au înțeles în sfârșit importanța acestui hotar și sunt optimist că toți cei implicați se cuplează în mod unitar și zona va deveni stațiune în adevăratul sens al cuvântului. Le mulțumesc și consilierilor județeni pentru tot sprijinul acordat”, a adăugat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Liviu Andrei, prefectul județului Gorj, a fost și el prezent ieri la ANCPI alături de cei doi primari. Acesta a spus că hotarul va rămâne bătut în cuie. ”Am fost la ANCPI, cea care se ocupă cu treburile acestea, am discutat, am depus documentația semnată de ambele unități administrativ-teritoriale și acum așteptăm. Hotarul a fost stabilit și va rămâne bătut în cuie”, a declarat Liviu Andrei, prefectul județului Gorj.

ETAPE

Primarul din Novaci, Pantelimon Todea, a declarat că primul pas a fost făcut, urmează hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial. ”S-au depus documentele la Agenția Națională, pleacă pe culoarul Ministerului Administrației, Ministerului Dezvoltării, o să intre în Parlament, o să apară o ordonanță în Monitorul Oficial”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: