Hotelierii continuă să ignore măsurile de prevenire a incendiilor

Aproximativ jumătate dintre hotelurile şi pensiunile din Gorj nu sunt pregătite pentru a interveni în caz de incendiu. În momentul de faţă, acestea funcţionează fără autorizaţie privind securitatea la incendiu şi riscă să le fie suspendată activitatea până la intrarea în legalitate. În urma controalelor, pompierii de la ISU Gorj au aplicat peste 50 de avertismente şi 15 amenzi contravenţionale în cuantum de 29.600 lei.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au efectuat mai multe controale la hoteluri şi pensiuni privind prevenirea şi asigurarea măsurilor împotriva incendiilor. În urma verificărilor au fost aplicate 68 de sancţiuni, din care 53 avertismente şi 15 sancţiuni contravenţionale. Liviu Dumitraşcu, şeful ISU Gorj, spune că aproximativ jumătate din hotelurile şi pensiunile din judeţ funcţionează fără autorizaţie privind securitatea la incendiu. “Controalele efectuate au scos la iveală 114 nereguli, 46 au fost rezolvate operativ pe timpul controalelor, dar au fost aplicate şi sancţiuni pentru că sunt o parte din unităţile hoteliere care nu funcţionează cu autorizaţie privind securitatea la incendiu. Noi le-am dat un ultim avertisment prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale, în cazul în care nu vor intra în legalitate putând merge până la sistarea activităţii până intră în legalitate. Rolul nostru este în primul rând de a proteja populaţia pentru ca numărul incendiilor să scadă şi în al doilea rând de a proceda la protejarea factorilor de mediu”, a declarat Liviu Dumitraşcu.

Cabane din Rânca, total nepregătite

După ce în urmă cu aproximativ patru ani, şase cabane din Rânca au fost făcute scrum, iar acum doi ani un hotel a fost devastat de incendiu, proprietarii unităţilor de cazare din zona montană ignoră în continuare măsurile de prevenire a incendiiilor. Controalele efectuate de ISU Gorj au demonstrat că mai multe cabane din Rânca nu sunt pregătite pentru a interveni în vederea prevenirii incendiilor.

ISU a sancţionat mai multe unităţi de cazare din Gorj. Amenzile au fost aplicate astfel: 5000 lei pentru funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu (Vila Marya Târgu Jiu, Cabana Teleski Rânca, Club Tiara Băleşti, restaurantele Jiul şi Vision din Rovinari); 500 lei pentru utilizarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni (Complexul Hotelier Gorjul, Club Arbo, restaurantele Elsama, Anaiscafe şi Pensiunea Dayana toate din Târgu Jiu, Pensiunea SLS Motru, Vila Ozon şi pensiunile Over Top Investment şi Milenium din Rânca ); 100 lei pentru neparticiparea personalului la exerciţiile de evacuare planificate (Complexul Hotelier Gorjul).

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: