I-au „năşit” şi în Gruia !

Pandurii se pot baza pe CFR să-i scoată din criză. Tocmai când păreau să nu-şi revină din pumni după eşecurile cu Rapid şi Petrolul, oamenii lui Pustai s-au impus cu 3-2 în Gruia după cel mai bun meci din deplasare din acest sezon. Revenirile lui Voiculeţ, Matulevicius şi Ibeh au contat enorm.

CFR Cluj – Pandurii 2-3 (0-1), Stadion „Constantin Rădulescu”, Cluj, spectatori 2.500

Au marcat: Rada (min. 55), Bjelanovici (90+4) / Ibeh (7), Matulevicius (67), Voiculeț (71)

CFR Cluj: Felgueiras – Panin, Piccolo, Rada, Camora – Maftei (min. 64 Muniru), Mureşan – Maah (46, Rui Pedro), Weldon, Deac – Kapetanos (80, Bjelanovic). Antrenor: Paulo Sergio.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Mamele, Rada II – Anton (72, Ungurușan), Nistor – Cristea, Voiculeț (79, Al. Dan), Ibeh (85, Grigoraș) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Mureșan (min. 20), Rui Pedro (53 și 65), Bjelanovic (89) / Anton (35), Mamele (53)

Cartonaș roșu: Rui Pedro (min. 65)

Arbitri: Radu Petrescu – Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac.

„Reveniţii” au adus victoria

Dacă nu la Cluj atunci unde? Pandurii căutau prima victorie după o lună de pauză pe terenul unei din cele mai slabe echipe din retur, CFR Cluj. Campionii, doar o glumă proastă a echipei care bătea în toamnă pe Manchester United, nu aveau nicio victorie din decembrie încoace iar soarta avea nu li se schimbe. Pustai a mizat pe refăcuţii Matulevicius, Voiculeţ şi Ibeh şi asta s-a simţit imediat. La primul meci după o pauză de 6 luni, nigerianul Ibeh a avut un impact instantaneu şi a înscris dintr-o centrare care îl căuta pe Matulevicius. Păcălit, Felgueiras n-a avut replică. Gorjenii au ţinut de avantaj până la pauză, dar n-au mai avut ce face la 10 minute după reluare. Mamele l-a scăpat din marcaj pe Kapetanos, a fost nevoit să-l faulteze pe grec iar lovitura liberă a fost transformată superb de Rada al CFR-ului. 1-1 şi pandurii păreau în corzi. CFR-ul spera la prima victorie din noul an, dar Rui Pedro a comis-o. Introdus la pauză, portughezul a luat două galbene stupide şi a fost eliminat. Imediat pandurii au prins aripi iar Nistor a recuperat o minge din picioarele lui Mureşan şi l-a servit ideal pe Matulevicius pentru 1-2. Al 5-lea gol al lituanianul din acest retur şi al 7-lea stagional. Şi când ne gândim că a jucat cu o tăietură foarte urâtă la picior care i-a cauzat dureri mari. Faza meciului şi, poate a campionatului, l-a avut în prim plan pe Voiculeţ. Mijlocaşul a recuperat o minge, l-a văzut pe Felgueiras ieşit şi a înscris cu un lob superb de la 35 de metri. O fază antologică şi unul din cele mai frumoase goluri înscrise de pandurii în liga 1. Golul din prelungiri înscris de Bjelanovic de lângă Pleaşcă n-a mai contat. Pandurii au pus capăt seriei negre şi pot visa din nou frumos. Totul graţiei jucători refăcuţi: Ibeh, Matulevicius şi Voiculeţ. Nu poate fi neglijat nici aportul lui Nistor care a arătat din nou de ce e în atenţia atâtor cluburi din ţară şi străinătate. Dacă ar găsi şi un fundaş central cu adevărat de valoare, pandurii ar arăta şi mai bine. Viera şi Mamele par mereu predispuşi la greşeli.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: