Iar la Referendum!

Anunțul președintelui Băsescu cu privire la declanșarea procedurii de Referendum i-a luat pe mulți politicieni prin surprindere, pentru că nu se așteptau ca după ce Ponta a semnat tratatul de coabitare cu Băsescu să mai fie vreo problemă. S-au culcat pe o ureche crezând că președintele se va mulțumi cu promisiunea că nu va mai fi suspendat și nu-l va mai interesa ce se va întâmpla după ce-și termină mandatul. Se pare că nici acum nu-l cunosc bine pe Băsescu, pentru că altfel ar fi realizat că se va lupta până în ultima secundă cu toate partidele politice pentru respectarea Referendumului din anul 2009, când poporul a decis că-i trebuie un Parlament mult mai mic,cu 300 de parlamentari.

Din tot ce a vrut și a votat atunci poporul s-a ales praful, pentru că acum avem un parlament greoi cu peste 500 de parlamentari, din care mulți penali, împărțiți în două camere, dintre care una este ca și nefuncțională. Președintele comisiei de modificare a Constituției, Crin Antonescu, se pare că doarme în scaun din moment ce s-a făcut că plouă când a fost vorba de introducerea în noua Constituție a prevederilor care să respecte Referendumul din anul 2009. Pentru că nu există nici o șansă să fie respectată voința poporul, președintele a făcut anunțul șoc conform căruia va chema la Referendum iar poporul să se pronunțe cu privire la numărul parlamentarilor și organizarea Parlamentului.

Au fost mulți cei care s-au văietat că un nou Referendum ar genera cheltuieli suplimentare în condițiile în care bugetul este și așa cu petice și găuri… Dacă lucrurile stau așa și comisia de analiză a propunerilor pentru modificarea Constituție nu ține cont de Referendumul din anul 2009, care a fost validat, atunci democrația din România are o mare problemă la capitolul exprimarea dorinței poporului suveran, iar aleșii noștri se comportă în stil dictatorial și golănesc, în sensul că fac doar ce vor mușchii lor.

Denunțul președintelui cu privire la înțelegeri subterane făcute între PNL și PSD cu privire la faptul că lui Antonescu i s-a promis sprijin total pentru ocuparea fotoliului de la Cotroceni către care tânjește de mult timp, contra promisiunii de golire de conținut a funcției de președinte, mi se pare real. Asta pentru că Antonescu este mult prea leneș ca să rămână cu prerogativele de acum ale președintelui, lui trebuindu-i postul cât mai călduț și cât mai fără responsabilități, care să-i permită un somn ușor și o trezire târzie, urmată de un protocol ușurel care să nu-l streseze. În aceste condiții, funcția de premier ar fi cea mai importantă în stat și ar fi comparabilă cu cea de premier al Marii Britanii, unde acesta este personajul în jurul căruia se învârte toată țara, regina, în cazul nostru președintele Antonescu, fiind omul de protocol și de paradă… Personal mi-aș dori ca puterea să nu fie concentrată într-o singură mână, că am văzut cu toții ce se poate întâmpla…

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: