Iarna, Parchetul numără inculpaţii

Aproape 27.000 de dosare au fost înregistrate pe parcursul anului trecut, la toate unităţile de parchet din judeţul Gorj, dintre acestea aproape jumătate fiind soluţionate.

Din totalul cauzelor soluţionate, în 515 cauze, cercetările au fost efectuate de procuror, celelalte fiind efectuate de organele de poliţie, sub supravegherea procurorului.  Conform materialului de bilanţ pus la dispoziţia presei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în anul 2011 au  fost trimişi în judecată 1.006 inculpaţi,  din care  în stare de  arest preventiv 155 de inculpaţi, cu 11 mai puţin decât cu un an în urmă. Dintre inculpaţii trimişi în judecată în anul 2011, 45 sunt minori,  faţă de 67 în anul 2010. Şase dintre minorii care au dat anul trecut cu subsemnatul la Parchet sunt judecaţi în stare de arest preventiv. Tot anul trecut, procurorii au dispus restituirea dosarelor la organele de poliţie pentru completarea cercetărilor în aproape 250 de cauze. La acest capitol, s-a înregistrat aproape o dublare a numărului de dosare care au făcut cale-ntoarsă la poliţie.

Infracţiuni de corupţie

Pe parcursul anului trecut, procurorii de la unităţile judeţene de parchet au instrumentat 142 de cauze care au privit infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei. Şi la acest capitol s-a înregistrat o creştere, dat fiind faptul că în 2010 au fost înregistrate doar 96 de astfel de cauze. 95 de cauze au fost soluţionate, în 2011 procurorii dispunând trimiterea în judecată a 7 inculpaţi în 6 cauze atât pentru infracţiuni de corupţie, cât şi pentru infracţiuni asimilate corupţiei. În perioada analizată,la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi cele din circumscripţia teritorială au  fost  înregistrate  7 cauze  cu  7 inculpaţi în care  instanţele de  judecată au pronunţat  hotărâri definitive de achitare, din  numărul de 1006 inculpaţi trimişi  în judecată.

DEFICIT

În cursul anului 2011 la parchetele din judeţul Gorj a existat o fluctuaţie destul de mare de procurori şi un deficit de personal, parchetele din judeţul Gorj funcţionând în anul 2011 cu un efectiv mediu de 34 de procurori, faţă de 42 de posturi de procuror existente în statul de funcţii aprobat.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: