Ieri la şcoală, mâine la grevă sau la teză

Procesul de învăţământ s-a desfăşurat ieri fără probleme majore la toate unităţile şcolare din Gorj. Inspectorul şcolar general Nicolae Mergea afirmă că nu au existat întreruperi ale activităţii din cauza intenţiilor sindicatelor de a organiza o grevă prin care să boicoteze desfăşurarea tezelor unice. Amânarea protestului pentru mâine nu a perturbat orele de curs de ieri, Mergea exprimându-şi convingerea că negocierile pot să ducă la anularea protestelor. Liderul filialei judeţene a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Vasile Mija, a declarat, la rândul său, că procesul educaţional s-a desfăşurat fără probleme la nivel de judeţ. Mija spune că azi va participa la Bucureşti la o nouă şedinţă organizată de FSLI cu liderii din teritoriu pentru a se discuta soarta grevei amânate pentru joi. Membrii de sindicat ai FSLI Gorj au votat anterior, cu o mare majoritate, în cadrul unui referendum, pentru boicotarea tezelor unice şi declanşarea de proteste până când va fi respectată legea privitoare la majorarea salariilor dascălilor.
 La nivel naţional, în schimb, lucrurile au stat altfel, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, declarând că activitatea şcolară era afectată ieri aproximativ 50%, deoarece nu toţi elevii au ştiut de decizia de amânare a grevei luată luni seară. "Activitatea şcolară este afectată aproximativ 50%, deoarece decizia amânării grevei a fost luată luni seară şi nu au ştiut toţi elevii. Se vor lua măsuri la nivel local şi vor fi puse absenţe pentru cei care nu au venit la şcoală", a declarat Liviu Pop. Conform acestuia, acordul cu Ministerul Educaţiei va fi semnat, azi, la ora 12.00, la sediul FSLI, doar dacă se va primi mandat în acest sens din partea sindicaliştilor din teritoriu şi dacă la semnare vor participa miniştrii Ecaterina Andronescu, Gheorghe Pogea şi Marian Sârbu, precum şi premierul Emil Boc.
 Pop a mai adăugat că, dacă ieri ar fi fost teză unică, peste 90% din cadrele didactice ar fi participat, chiar dacă procentul celor care au semnat pentru protest a fost mai mic. "Acesta ar trebui să fie un semnal clar pentru autorităţi", a adăugat Liviu Pop. 
 


Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: