Ieri parlamentari, la anul viitori angajaţi pe vechile slujbe

Foştii parlamentari ai judeţului şi-au predat mandatul şi se pregătesc să revină la vechile lor locuri de muncă. Indiferent cum îi cheamă şi ce voturi au avut în 2004, atunci când au câştigat un mandat sau şi l-au reînnoit pe cel vechi, foştii aleşi au ocazia ca de anul viitor să îşi redescopere colegii de odinioară, colegi pe care, cu siguranţă, nu au apucat să îi uite.

           Foştii deputaţi Marcel Romanescu şi Pantelimon Manta sunt la Bucureşti până miercuri pentru a preda obiectele pe care le au pe inventar, inclusiv maşinile pe care le-au avut la dispoziţie timp de patru ani. Autoturismele au ajuns deja la noii aleşi, fiecare predând o parte din bunurile pe care le-a avut luate pe semnătură la parlamentarii aleşi pe 30 noiembrie. Manta spune că, pe lângă lucrurile obişnuite, el are de predat şi 12 cărţi pe care le-a luat de la biblioteca Parlamentului în timpul mandatului. „Eu am studiat foarte mult chiar şi în această perioadă. De acum încolo o să am mai mult timp pentru studenţi, o să pot să-mi reactualizez cursurile . Oricum, acum e mult de alergat cu predarea mandatului, mai ales că trebuie să trec şi pe la bibliotecă pentru a-mi lichida fişa de acolo”, spune Manta, un fost parlamentar care ar putea oricând să ţină cursuri nu doar de drept, ci şi despre tehnologia producerii palincii din corcoduşe şi prune. Fostul deputat liberal va fi coleg în continuare cu democrat-liberalul Marcel Romanescu la Universitatea Constantin Brâncuşi, fiecare având cursuri de pe urma cărora câştigă la fel ca la Parlament sau chiar mai bine. Manta a încasat dublu anul trecut de pe urma cursurilor decât a luat din indemnizaţia de parlamentar, pierderea mandatului fiind, în acest context, mai mult o chestiune de orgoliu.

           

            Stoica – „colaborator” cu Ciurel

 

            Fostul deputat Ionel Stoica este deocamdată singurul care şi-a început activitatea dintre foştii parlamentari. El a revenit pe postul de director general la Termoserv Rovinari, unitate desprinsă din fosta termocentrală şi care îşi bazează activitatea în mare parte pe comenzile primite de la Complexul Energetic Rovinari. Stoica o are în subordine pe soţia directorului general Laurenţiu Ciurel, aceasta fiind director comercial la Termoserv, fostul deputat spunând însă că are relaţii de colaborare atât cu aceasta, cât şi cu şeful complexului energetic. „Eu găsesc relaţiile acestea ca fiind unele de colaborare, aşa cum le-am avut şi înainte. Nu e vorba de nicio subordonare sau de altceva. Sunt un colaborator cu domnul Ciurel şi am relaţii foarte bune cu dumnealui”, afirmă fostul parlamentar.

           

            Petrescu – convins că redevine lider sindical

 

            Fostul senator Ilie Petrescu spune că şi el se va întoarce ca lider de sindicat la mina Ploştina. El a lucrat aici până în anul 2000, iar sindicatul pe care l-a condus a pierdut din membri, liderii cu greutate din zona Motru spunând că nu ştiu nimic despre revenirea lui Petrescu în mijlocul lor. „Calitatea dumnealui este de angajat şi nimic mai mult, din câte ştiu eu. Este angajat al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, cu noi nu a luat legătura, pe aici nu a venit, aşa că nu văd cum să revină ca lider”, ne-a precizat Cristea Fluierătoru, şef al departamentului zonal Motru al sindicatelor miniere din bazinul respectiv. Fluierătoru este cel care în toamnă, la greva de avertisment de două ore, le spunea celor câţiva sindicalişti care mai erau prin sindicatul condus pe vremuri de Petrescu că ar putea să treacă la sindicatul cel mare existent în cadrul minei, Ploştina fiind printre puţinele situaţii unde mai există câte două sindicate minereşti, toate fiind oricum afiliate la organizaţiile conduse de Marin Condescu.

            Fostul senator afirmă însă că de abia de anul viitor, după sărbători, va reveni la vechiul său loc de muncă, Petrescu spunând că neînchiderea minei se datorează direct demersurilor pe care el le-a făcut la Bucureşti atunci când era senator. „Eu sunt lider sindical la Ploştina. O să am o discuţie după sărbători, o să-mi refac şi eu cartea de muncă. Am mandatul oamenilor mei să-i conduc şi cred că am un cuvânt moral de a vorbi în faţa lor. Mina era închisă dacă nu interveneam eu direct cu interpelări atunci când am fost senator. Aşa am reuşit să menţinem mina deschisă. Acum oricum sunt într-un partid care e în parteneriat cu PSD şi consider că pentru judeţ am fost un parlamentar activ şi nu cred că am vreo problemă din acest punct de vedere”, mai spune fostul senator.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: