Iezi, ceapă verde și salată la vânzare pe internet

Iezi de Paște, pui de curcan, pui de găină de rasă,ceapă verde și salată. Cam asta vând în această perioadă gorjenii pe internet. Piața și târgurile au început să piardă teren în fața tehnologiei, asta pentru că micii fermieri preferă să-și vândă produsele on-line. Aceștia fie își așteptă cumpărătorii acasă să-și ridice marfa, fie asigură transportul la domiciliul clientului sau trimit produsele prin firmă de curierat.

„Vând iezi de Paște, cam 100 de capete, la preț negociabil”. Așa sună anunțul unui fermier din satul Frâncești al comunei Peștișani pe un site specializat în vânzare și cumpărarea produselor agro-alimentare. Cum iezii nu prea se vând în târguri sau în centrele de sacrificare a mieilor pentru Paște, gorjeanul a decis să-și vândă animalele pe internet. „Copilul meu a pus anunțul pe internet, că noi nu avem aici la țară. Vrem să vindem iezii mai repede sau la Paște. Nu ținem la preț și negociem cu clientul la fața locului. Dăm kilogramul de carne în viu cam cu 8-9 lei. Dar dacă ia mai mulți mai vedem. Nu cântărim la sânge”.

Și salata verde și ceapa se vând bine pe internet. Cei care comercializează verdețuri în perioada asta susțin că e mai rentabil să le vândă de acasă. ”Noi avem solar acasă și avem multă ceapă verde și salată. Noi vindem en-gross, pentru că e mai rentabil. Ne contactează clienții pe net și dăm toată cantitatea o dată, nu mai plătim transport, taxe la piață și nici nu pierdem timpul pe lângă ele. Cred că le ia să le bage prin magazine”.

Vânzare cu programare și transport la domiciliu

O fermă din Novaci care vinde pui de curcan sau pui de găină de rasă asigură și transportul la domiciliul clientului. „Suntem fermă specializată și creștem și comercializăm pui de curcani rasa grea Big 6 și pui de găină zburați și rasa super grea de carne și rasă mixtă carne și ouă. Prețurile sunt de producător și vindem în orice cantitate. Negociem doar la cantitățile de peste 500 de capete. Oferim transport doar la cantitățile mari care sunt achitate în prealabil la fermă, iar vânzarea se face cu programare, dar dacă aceasta se face din timp, clienții pot avea cantitatea și rasa dorită”.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: