Ilie Petrescu şi Dian Popescu împart totul frăţeşte

La Gorj Alianţa de Centru Dreapta funcţionează în toată puterea cuvântului! Chiar şi conferinţele de presă vor fi comune, iar pentru alegeri vor avea candidaţi tot comuni. La nivel central se analizează o alianţă a PSD- Alianţa de Centru Dreapta, deşi la nivel local nu prea este dorită nici de PC, nici de PNL.

Liderii de la Gorj a celor două partide politice unite prin alianţă înregistrată la tribunal s-au „unit“ abia ieri. Conducerile Partidul Naţional Liberal şi a Partidul Conservator au susţinut o conferinţă de presă la comun, aşa cum va fi de acum încolo. Alianţa de Centru Dreapta va avea o singură voce, care va fi reprezentantă de un purtător de cuvânt ales de cele două partide. Chiar dacă în ziua semnării protocolului, liderii liberalilor de la Gorj nu s-au arătat încântaţi de alianţă, aceştia par acum foarte mulţumiţi. “Această alianţă este una binevenită, iar la nivel de Gorj pot să vă asigur că va funcţiona foarte bine. Partidul Naţional Liberal va trata Partidul Conservator de pe picior de egalitate respectând protocolul dintre cele două partide”, susţine Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Vor să uite de PSD

Alianţa de Centru Dreapta are şi un consiliu de coordonare judeţean, format din trei membri de la fiecare partid. Liberalii şi-au desemnat deja reprezentanţii în persoana preşedintelui de partid, Dian Popescu, vicepreşedintele Gheorghe Orzan, iar al treilea membru va fi un primar. În ceea ce priveşte Partidul Conservator, aceştia nu şi-au desemnat reprezentanţii şi o vor face după întrunirea Biroului Judeţean al partidului. 

Dacă în alianţa cu PSD-ul, conservatorii au fost umiliţi, consideraţi “aripa dreaptă de la avion” , de data aceasta speră că vor avea un cuvânt de spus.

Preşedintele PC, Ilie Petrescu, este încântat de alianţa cu PNL şi încearcă să uite de traumele cu PSD-ul, cu care este posibil însă să fie din nou aliaţi, deoarece la nivel central se pune la cale un protocol al PSD-ului cu Alianţa de Centru Dreapta. “Din experienţă ce pot să vă spun. În alianţa cu PSD-ul am fost aripa dreaptă de la avion. Nu ştiu ce va fi şi cum ne vom înţelege, dar dacă la nivel central se va încheia protocol, nu avem decât să-l respectăm”, susţine Ilie Petrescu, preşedintele conservatorilor de la Gorj.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: