"Îmi doresc foarte mult să prind Steaua într-o cupă europeană"

Steaua joacă azi în play-of-ul Europa League iar jucătorul pandurilor Vlad Chiricheş va urmări cu mare atenţie jocul. Nu numai pentru că Steaua va fi echipa lui din iarnă ci şi pentru că vrea să prindă Steaua într-o cupă europeană atunci când va ajunge la formaţia bucureşteană cu care a semnat deja un contract.

Vlad Chiricheş a declarat ieri că speră ca Steaua să meargă mai departe şi să ajungă în grupele Europa League. "Eu îmi doresc foarte mult să prind Steaua într-o cupă europeană şi în iarnă când merg acolo. De aceea le urez acum multă baftă acum la meciul cu ŢSKA Sofia şi să se gândească că pot şi  trebuie să meargă mai departe", a spus Chiricheş care explică faptul că nu s-a gândit că va ajunge la 21 de ani să joace la naţionala de seniori a României şi la Steaua în cupele europene: "Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la 21 de ani li la echipa naţională şi la Steaua dar îmi doream aceste lucruri, îmi doream să joc la naţională şi să joc la un club de tradiţie cum e Steaua. Nu m-am gândit niciodată să ajung la Dinamo şi nici nu vreau să disput acest subiect".

Joacă fără presiune la Pandurii

Chiricheş a semnat deja contractul cu Steaua dar va ajunge la echipa bucureşteană abia din iarnă. Fundaşul spune că nu simte nici un fel de presiune pentru că va juca la Steaua: "Nu simt nici o presiune în plus pentru că din iarnă o să fiu jucătorul Stelei. Nici nu mă mai gândesc la asta, pentru că până la finalul anului sunt jucătorul echipei Pandurii. Joc aici şi o să dau totul pentru această echipă. Faptul că sunt urmărit acum cu mai mare atenţie nu e o presiune, şi înainte eram urmărit, nu are de ce să fie o presiune mai mare acum. Mi-am dorit să ajung la Steaua şi am reuşit să ajung dar asta nu înseamnă că voi juca sub presiune" a  spus Chiricheş care consideră Steaua cel mai mare club din România: "Steaua este un club mare, cel mai mare din România, şi e normal să fie aşa. Nu ştiu dacă e un club mai important decât Benfica unde ajunsesem eu dar pentru mine e important". La doar 17 ani Chiricheş fusese luat de Benfica Lisabona, unul dintre cele mai mari cluburi portugheze dar  o problemă medicală a făcut ca el să revină în ţară.  În ceea ce priveşte situaţia sa la Pandurii, Chiricheş spune că nu se gândeşte deloc la plecarea din iarnă, care e iminentă, ci îşi vede de munca la echipă. "Nu cred că sunt jucători la noi în lot care se gândesc la alte echipe decât Pandurii, adică la plecare. Jucătorii îşi văd de jocul lor şi nu se gândesc să plece de aici. Eu unul chiar nu mă gândesc de acum la plecare deşi ştiu că voi pleca", a mai spus Chiricheş care nu se teme de concurenţa de la Steaua: "Nu îmi e teamă de concurenţă la Steaua, e normală, trebuie să dăm fiecare ce are mai bun şi dacă faci asta ai şanse mari să joci oriunde nu numai la Steaua".  Vlad Chiricheş a ajuns la Pandurii în urmă cu un an când a fost transferat de la Internaţional Curtea de Argeş. Recent el a făcut pasul către Steaua cu care a semnat un contract ce va intra în vigoare iarna viitoare.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: