Impozit triplu pentru ciobani din cauza unei greşeli a CJ Gorj

Crescătorii de ovine din Gorj erau cât pe ce să plătească impozit de trei ori mai mare din cauza unei greşeli de editare a proiectului de hotărâre, prin care s-au aprobat preţurile medii ale produselor agricole pentru anul 2016. Proiectul era ca şi votat dacă greşeala nu era observată de liberalul Dan Vâlceanu. Consilierul PNL îi acuză pe aleşii PSD de faptul că votează toate proiectele fără să le citească. Ion Călinoiu a recunoscut greşeala şi a dispus corectura.

Proiectul de hotărâre prin care se aprobă preţurile medii ale produselor agricole pentru anul 2016 prevedea 9,5 lei/kg de carne de oaie în viu şi 7 lei/kg de carne procesată. Greşeala a fost sesizată de liberalul Dan Vâlceanu. „E imposibil ca preţul unui kilogram de carne de oaie în viu să fie mai mare decât carnea procesată. Proiectul este foarte important pentru că în baza acelor preţuri producătorii agricoli din judeţul Gorj plătesc impozitele. Preţul la kilogramul de carne de oaie în viu era mai mare decât kilogramul de carne procesată ori aşa ceva nu poate fi posibil”, s-a revoltat Dan Vâlceanu. Preşedintele Consiliului Judeţean a recunoscut greşeala şi a cerut să fie făcută corectura. Ba mai mult, în ciuda divergenţelor, de până acum, cu liderul grupului PNL, aceasta l-a felicitat. „La ovine ar fi trebuit să fie 3,5 lei/kg de carne în viu, la jumătate, că să aibă randament, este foarte bună observaţia, este o greşeală de editare. E clar că asta s-a întâmplat, vom modifica hotărârea, se va face corecţia, preţul trebuie să fie 3,5 lei/kg de carne de oaie în viu. Felicitări pentru vigilenţă”, a spus Ion Călinoiu.

Dan Vâlceanu îi acuză pe consilierii PSD de faptul că votează proiectele fără să le citească. „Dacă nu sesizam această greşeală, proiectul se vota pentru că majoritatea consilierilor judeţeni nu citeşte proiectele de hotărâre. Cel puţin, cei de la PSD nici nu-şi mai pun problema să le citească pentru că ei trebuie să le voteze, indiferent cum arată. Cei care vând carne de oaie ar fi plătit anul viitor un impozit de aproape trei ori mai mare, nejustificat”, a precizat Vâlceanu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: