Impozitele de la Cariera Lupoaia, disputate de două primării

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, a dat în judecată primăria Motru, Direcţia de Finanţe Publice Gorj şi cariera Lupoaia. Primarul Ţuilă este nemulţumit de modul în care s-a făcut anul acesta repartiţia cotelor defalcate din impozitul pe salarii aferent angajaţilor din cariera Lupoaia. Ţuilă spune că activitatea minieră afectează 70% din suprafaţa localităţii Cătunele, dar veniturile se împart jumate-jumate cu primăria Motru. Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, spune că supărarea primarului Ţuilă este nejustificată.

Primarii din Cătunele şi Motru se ceartă pe veniturile încasate de primării din activitatea de minerit. Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele, a deschis pe 27 mai 2015 o acţiune în instanţă împotriva carierei Lupoaia, primăriei Motru şi Direcţiei Judeţene de Finanţe Publice. Nemulţumirea primarului a pornit de la împărţirea sumelor de bani provenite din cotele defalcate ale impozitului pe salarii. Ţuilă spune că primăria Cătunele merită mai mulţi bani decât municipiul Motru, pentru că localitatea sa este mai afectată de lucrările din minerit. ”Cotele defalcate din impozitul pe salarii se împart în mod nejust. Pe raza localităţii Cătunele se desfăşoară cea mai mare parte a activităţii carierei Lupoaia, dar împărţirea se face la jumătate cu Motru, 50% noi şi 50% ei. Nu este corect, pierdem 50.000 lei pe lună din aceste cote defalcate. Părerea mea este că vor să ne scoată uşor-uşor din cărţi. 70% din localitatea Cătunele este afectată de minerit”, a spus primarul Florinel Ţuilă.

Primarul Dorin Hanu din Motru îl contrazice pe Ţuilă şi spune că au fost vremuri când şi el încasa mai puţini bani din activitatea de minerit. Totul depinde de programul de producţie al carierei Lupoaia. ”Aceste cote se dau în funcţie de repartiţia lucrărilor şi a utilajelor în carieră. La ora actuală, ponderea lucrărilor şi fronturile de lucru s-au mutat mai mult în satul Lupoiţa care aparţine municipiului Motru. Era logic ca noi să primim mai mulţi bani din aceste cote. Că sunt mai mult la mine şi mai puţin la el, asta nu pot spune decât specialiştii din cadrul carierei. Este un plan de producţie preliminar aprobat la începutul anului, după părerea mea nu va avea niciun câştig de cauză în instanţă. Şi eu am fost nemulţumit mulţi ani, dar am înţeles cum se face repartiţia”, a spus primarul Dorin Hanu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: