Împrumutul de 251 de milioane de euro, prelungit. Motivul!

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au un punct interesant pe ordinea de zi a adunării generale din octombrie. Împrumutul de 251 de milioane de euro, luat în martie pentru o perioadă de șase luni, va fi prelungit până la finalul anului.

Teoretic, împrumutul ar fi trebuit să se transforme în ajutor de funcționare, sub condiția aprobării în șase luni a unui amplu plan de restructurare a societății, care presupune închiderea unor cariere miniere, trecerea unor grupuri energetice de pe cărbune pe gaze și realizarea de parcuri fotovoltaice. Practic, planul de restructurare nu a fost încă aprobat în forurile europene, astfel că a fost nevoie de prelungirea împrumutului.

“Nota de informare privind prelungirea perioadei de acordare a împrumutuluide 251.046,025 mii euro, cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare (...) până la data de 31.12.2020, dar nu mai mult de data aprobării de către Comisia Europeană a Planului de restructurare”, este punctul de pe ordinea de zi a ședinței AGA.

Planul de restructurare le-a fost prezentat sindicatelor din CE Oltenia în luna august.

Vizualizări: 2,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: