În arest după ce a furat un gard

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au identificat şi reţinut  un bărbat de 49 ani, din Târgu-Jiu, suspectat de comiterea mai multor furturi de componente metalice.

În fapt, în perioada 11-31 august a.c., la nivelul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au fost înregistrate 5 dosare penale având ca obiect furturi pe timp de noapte, de profile metalice de la locuinţa părţii vătămate D.V.E., de 50 ani, din Târgu-Jiu.

În noaptea de 30/31 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică au acţionat pentru prinderea suspectului, în apropierea locuinţei lui D.V.E. Astfel, în jurul orelor 02:00, poliţiştii au observat o persoană care încerca să sustragă componente metalice dintr-un gard împrejmuitor. Întrucât suspectul nu s-a conformat somaţiei poliţiştilor de a se opri, aceştia au folosit armamentul din dotare după efectuarea somaţiei legale, executând un foc în plan vertical, iar ulterior în direcţia suspectului. Cu toate acestea, suspectul a reuşit să se sustragă.

Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate, la data de 25 septembrie a.c., poliţiştii au identificat şi condus la sediul poliţiei pe Z.V., de 49 ani, din Târgu-Jiu, suspect de comiterea infracţiunilor de furt. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul a sustras profilele metalice, pe care ulterior le-a valorificat la  un centru de colectare a deşeurilor feroase.

În baza probatoriului administrat, miercuri, 26 septembrie a.c., poliţiştii au emis pe numele lui Z.V. ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Ulterior acesta a fost introdus în Centrul de reţinere şi Arestare Preventivă Gorj. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperarea prejudiciului, estimat la suma de 1.250 lei.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: