În arest pentru furt calificat

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au reţinut pentru 24 de ore, patru tineri, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

În fapt, în urma continuării cercetărilor privind furtul comis în noaptea de 20/21.09.2012 de P.M.C., de 20 ani, din municipiul Bucureşti şi S.D.C., de 19 ani, din comuna Bîlteni, judeţul Gorj, a fost documentată activitatea infracţională a celor doi suspecţi, existând indicii cu privire la comiterea de către aceştia, a altor două furturi din locuinţă de pe raza comunei Bîlteni, de unde au sustras două cazane din cupru de fabricat ţuică.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul P.M.C., împreună cu alţi doi, P.A., de 19 ani şi B.R.F. de 25 ani, ambii din comuna Bîlteni, în noaptea de 06/07.09.2012, au sustras un motocultor şi o trusă de chei. Bunurile sustrase, a căror valoare a fost estimată la suma de 7.400 lei, au fost recuperate în totalitate, ulterior fiind restituite părţilor vătămate.

Totodată, în sarcina celor patru tineri, s-a reţinut comiterea altor trei infracţiuni de furt din locuinţă, rămase iniţial cu autor neidentificat, comise pe raza comunelor Fărcăşeşti şi Bîlteni, în cursul anului 2012, ocazie cu care au fost sustrase alte 3 cazane din cupru de fabricat ţuică şi un aparat de sudură, pe care ulterior le-au valorificat pe raza  judeţului.

Urmare a probatoriului administrat până în prezent, cei patru suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Sâmbătă, 22 septembrie a.c., suspecţii au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunerea de arestare preventivă, pe numele a trei dintre ei, respectiv P.M.C., S.D.C. şi P.A., fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 20 zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Ulterior aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Faţă de B.R.F., de 25 ani, a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.

                                                           

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: