În clase plouă, acoperișul școlii stă să cadă

Situație alarmantă la Școala Gimnazială din Bălcești, unde acoperișul unității de învățământ stă să cadă. Mai mult decât atât, elevii trebuie să se ferească de picăturile de ploaie care ajung în clase. Autorităţile locale din Bengești –Ciocadia nu au bani pentru reabilitarea acoperișului și așteaptă bani de la Ministerul Educației. Primarul Victor Georgia se plânge că niciodată nu a primit fonduri pentru unitățile de învățământ din comună.

Din cauza vechimii și a intemperiilor, acoperișul Școlii Gimnaziale din Bălcești stă să cadă.  Țigla este distrusă aproape în totalitate, iar de fiecare dată când plouă mai puternic picăturile ajung și în clase.  În aceste condiții există pericolul să cadă tavanul, pentru că structura este deja putrezită. „Țigla este distrusă și au putrezit căpriorii. A început să plouă prin tavan. Mai pun învățătoarele lighene ca să nu se distrugă și pardoseala. E pericol să cadă din tavan. Trebuie făcută, că dacă nu, la iarna viitoare sigur cade. Şi e păcat de copii să învețe în condițiile astea”, a declarat Victor Geogia, primarul localităţii.

Primarul nu are bani pentru reabilitare

Primarul din comuna Bengești-Ciocadia nu dispune de fonduri pentru reabilitarea acoperișului, care ar costa între 200.000 și 300.000 de lei. Singura soluție ar fi banii de la Ministerul Educației. „La școli am făcut și eu ce am putut. Am pus termopane, pardoseală, centrală. Nu am primit niciodată bani de la Inspectoratul Școlar sau de la Ministerul Educației. Acum nu mai am fonduri. Costurile pentru acoperiș sunt foarte mari și nu am de unde. Trebuie să facem pe dracu-n patru și să face acoperișul. Noi am depus documentația la ISJ și ne-a promis domnul Ișfan că ne va ajuta”, a declarat Geogia. La această unitate de învățământ studiază aproximativ 100 de elevi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: