În viaţa reală, Mircea Diaconu joacă rolul unui om prost

Ce dezamăgire, Mircea Diaconu. Un actor bun, care în viață se comportă ca în multe dintre rolurile lui: duplicitar, mieros, lingușitor și, în ultimă instanță, un mare milog. Că milogul suprem a fost adoptat de Antena 3, această apărătoare de infractori (ce altă șansă să mai aibă, când se pregătesc intens să-și apere propriul patron?), nu e o surpriză. De-a lungul timpului, mai mulți actori, confuzi în această lume reală rea și prizonieri ai propriilor limite într-o viață în care nimeni nu-ți oferă replicile gata scrise, s-au refugiat în Antena 3, aruncând la coș ani de zile de roluri în care oamenii i-au crezut eroici ca personajele pe care le jucau. Pe Rebengiuc n-o să-l vedeți niciodată la Antena 3.

Revenind la Mircea Diaconu, acest cățeluș bătut cu privire de cățeluș bătut care a fost declarat incompatibil pentru o funcție publică de către instituția care cu asta se ocupă, să remarcăm cum Antena 3 contraatacă furibund (a câta oară?) o decizie a justiției mutând din nou dreptatea în mâinile poporului spălat pe creier. Dacă ai întreba pe ordinarii de la Antena 3 cum ar vrea să trateze această justiție băsistă și nedreaptă, cu siguranță ar propune staborul ca rezolvare a conflictelor legale sau ne-ar trimite la ”marea adunare națională”. De această dată, Antena 3 strânge semnături într-o campanie de un prost-gust fără precedent chiar și la postul Securistului-Șef pentru... Chiar așa, pentru ce? Nu este clar ce încearcă Voiculescu să rezolve cu strângerea de semnături, în contextul în care o instanță din țara pentru care beneficiarul acelor semnături ar trebui să candideze a declarat, definitiv și irevocabil, acea candidatură drept imposibilă pentru următorii trei ani.

Când ne uităm pe termenele de la dosarul ICA, însă, începem să înțelegem de unde agitația aparent inutilă. 8 aprilie este următorul în dosarul ICA, cel în care Voiculescu a fost condamnat la 5 ani cu executare la instanța anterioară. Statistic vorbind, condamnările la nivel înalt au devenit mai dure, nu au fost infirmate de curțile superioare, așadar este de așteptat ca, în iunie cel târziu, Dan Voiculescu să ajungă pentru cel puțin cinci ani acolo unde va deveni adevărat martir pe posturile proprii. Până atunci, însă, bătălia e mare. Voiculescu și cârpele sale de la Antena 3 urmăresc discreditarea totală a judecătorilor agățându-se de simțăminte naționale profunde (ca dragostea pentru marii artiști) în atacarea deciziilor acestora. Așadar, e o bătălie a prefăcătoriei și a imposturii (reprezentate aici de un actor și de-un securist bășinos) împotriva unei justiții tot mai dure, dar (ca s-o spunem pe aia dreaptă) la fel de inerte ca odinioară când vine vorba de prieteni ai șefului statului.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: