În ziua alegerilor, la UCB sunt interzise înjurăturile şi furtul urnei

Pentru membrii comunităţii academice din Universitatea „Constantin Brâncuşi” a fost adoptat un cod pentru a afla cum să se comporte civilizat în timpul alegerilor ce au loc la nivelul instituţiei. De aici reiese că în timpul campaniei electorale profesorii universitari ce candidează la funcţia de rector sau de director de departament nu au voie să adreseze injurii, insulte, jigniri, să publice materiale false sau defăimătoare la adresa vreunui candidat sau să mituiască vreun alegător.

Conducerea UCB a adoptat un Cod de conduită în alegeri pentru a se asigura că în instituţia de învăţământ alegerile se vor desfăşura în mod civilizat. Mai exact, în mare parte este vorba despre o serie de lucruri care nu trebuie încălcate de cei care formează comunitatea academică cu drept de vot. De exemplu, în timpul campaniei electorale ce se va derula la nivelul se interzice de asemenea distrugerea, deteriorarea, murdărirea sau acoperirea prin scriere sau în orice mod a programului managerial afişat sau, mai grav, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, precum şi primirea acestuia de alegător. Interzicerile continuă şi pentru ziua în care au loc alegerile. Se desprinde din respectivul regulament că este interzisă mituirea alegătorilor, insulta, violarea secretului votului, atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare, furtul urnei sau al documentelor electorale.

SANCŢIUNI

Sunt prevăzute de asemenea şi sancţiuni, care pot porni de la un avertisment scris şi diminuarea salariului de bază, până la suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcţii didactice, desfacerea contractului de muncă sau exmatricularea, în cazul studenţilor cu drept de vot.

ALEGERI

Pentru directorii de departamente alegerile vor avea loc în perioada 26-29 septembrie 2011, iar desfăşurarea scrutinului pentru funcţia de Rector se va desfăşura în ziua de 13 februarie 2012.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: