O nouă sondă în Gorj

OMV Petrom vrea să pună în funcțiune o nouă sondă pe raza localității gorjene Bîlteni. Compania de petrol și gaze a realizat un raport privind impactul asupra mediului pentru proiectul care prevede lucrări de suprafață, foraj și echiparea sondei 710 Bîlteni, în baza căruia Agenția pentru Protecția Mediului Gorj poate emite sau respinge acordul de mediu.

Investiția urmează să fie realizată în extravilanul localității. Raportul a fost depus la APM Gorj, unde poate fi consultat de doritori. Pentru realizarea acestei noi sonde va avea loc și o dezbatere publică, pe baza raportului. Evemimentul va avea loc la sediul primăriei Bîlteni, în data de 08 martie, începând cu ora 13.00. Autoritățile locale nu cred că cetățenii vor avea vreo problemă privind realizarea acestei noi sonde. ”Au multe sonde în comună, în special în Bîlteni și Peșteana. Nu cred că vor ridica oamenii probleme la dezbatere, ei se înțeleg. După ce își fac procedurile legale, se înțeleg cu oamenii, îi cheamă la negocieri. Nu au fost niciodată discuții. Orice lucru făcut în comună e bun făcut. De obiciei, sondele apar pe terenurile, în pădurile oamenilor, dar n-au fost niciodată probleme între ei”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bîlteni.

Sonda 710 Bîlteni are caracter de exploatare și se estimează că va avea o capacitate de producție de circa 24 m3/zi tiței. Estimarea a fost facută pe baza rezultatelor obținute la sondele din zonă. Tehnologia de exploatare a sondei este cea de pompaj de adâncime. Suprafața ocupată temporar este de 3965 mp, iar terenul aparține Ocolului Silvic Eparhial Gorj.

Vizualizări: 2,181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: