Încă 20 de furturi de cablu telefonic

Extinzând cercetările în cazul grupului infracţional prins în flagrant de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, s-a stabilit că membrii grupului sunt suspecţi de comiterea altor 20 de infracţiuni de furt cu acelaşi mod de operare, comise  în ultima perioadă de timp.

          În cursul nopţii trecute, în jurul orei 2:20,  poliţiştii au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce încercau să sustragă cablu telefonic.

          La apariţia poliţiştilor cele patru persoane au încercat să fugă, fapt pentru care unul dintre poliţişti, după efectuarea somaţiei legale, a executat 2 focuri de avertisment, în plan vertical, ocazie cu care doi dintre suspecţi au fost prinşi şi imobilizaţi de către poliţişti.

          Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit ca în cursul anului cei doi alături de alte 10 persoane au săvârşit peste 20 de furturi de cablu telefonic pe care l-au valorificat la centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase de pe raza municipiului Motru.

          Având în vedere probatoriul administrat , poliţiştii  au emis pe numele a 11 dintre persoanele implicate, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

          Cei 11 suspecţi, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunere de arestare preventivă.

          Faţă de Ş. N. şi L. I., Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a dispus  interdicţia  de a nu părăsi ţara pentru 29 de zile, faţă de O. G., S. I., Ş. M. D. şi L. C., instanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 28 zile iar pentru ceilalţi suspecţi, F. D., R. V., O. C., G. F., şi B. C. interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 zile.

          Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, până la expirarea ordonanţei de reţinere

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: