Încă aşteaptă două transferuri

Pandurii sunt departe de potenţialul aratat la startul sezonului iar asta îl sperie pe Grigoraş. „Nu mă tem de un eşec total dar e clar că am slăbit”, recunoaşte antrenorul care e dezamăgit de campania slabă de transferuri. Grigoraş mai speră la două achiziţii de ultim moment dar nici asta nu l-ar mulţumi pe deplin.

Pandurii au pierdut 6 oameni de bază faţă de startul sezonului şi nu au adus mai nimic în schimb. Unguruşan e singura achiziţie certă a pandurilor care mai negociază cu lituanienii de la Zalgiris pentru vârful Matulevicius.

Achiziţiile se lasă aşteptate

Chiar dacă au încasat aproape un milion şi jumătate de euro pe Gabi Matei şi Chiricheş, pandurii nu au investit prea mult în alte achiziţii. Practic în iarna asta nu au băgat decât 20 de mii de euro în aducerea lui Unguruşan şi ar mai putea plăti încă 100-200 de mii pe lituanianul Matulevicius. Grigoraş e dezamăgit că nu a primit mai mulţi jucători noi dar încă mai speră la două transferuri. „Pentru suplinirea lui Chiricheș nu e nicio problemă. E Cardoso. Problema este în atac, acolo unde am pierdut jucători importanți și, din păcate, nu am reușit să aducem nimic. Chiar dacă vom aduce 2-3 jucători, e o perioadă destul de scurtă pentru a se integra și de a îi înlocui la același nivel pe cei care au plecat. Deja trecuse un an și jumătate, doi ani chiar și lucrurile începuseră să meargă foarte bine. Acum e nevoie de timp și pentru cei care vor veni din linia a doua, de la tineret, sau pentru eventualele transferuri, care, deocamdată, în afară de Ungurușan, nu sunt...”, mai spune Grigoraş.

„Am slăbit dar nu mă tem de un eşec total”

Grigoraş are astfel toate motivele să fie îngrijorat. Mult lăudată sa echipă ar putea redeveni una de pluton în retur. Cele 30 de puncte acumulate în toamnă îl mai liniştesc însă pe antrenor. „E clar că am pierdut în toate compartimentele. Dintr-o echipă care anul trecut se bătea să se salveze de la retrogradare se formase un nucleu foarte bun cu care am reușit jocuri și rezultate foarte bune, dar iată că unii dintre ei nu mai sunt. Atunci când după un tur de campionat pierzi jumătate de echipă lucrul acesta se vede extrem de mult. Nu spun că mă îngrijorează acest lucru, pentru că avem 30 de puncte și nu se pune problema de un eșec total, dar lumea s-a învățat cu rezultate și evoluții foarte bune ale echipei”, zice antrenorul sosit pe banca pandurilor în octombrie 2010.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: