Încă mai vorbim despre referendum?

Deci avem o regulă, da? Dată de Curtea Constituțională: referendumul va fi valid doar cu participarea a jumătate plus unul din numărul total de alegători înscriși pe liste. Contestată intens. În cele din urmă, toată lumea a fost de acord cu regula. Chiar și USL. Chiar și Antena 3. Apoi se dau niște acte recunoscute de ministerul de Interne (al USL-ului, apropo) conform cărora numărul total de votanți este de 18 milioane și ceva. Ministrul Ioan Rus chiar dă o declarație cu vreo trei săptămâni înainte de referendum (când încă nu se știa că e nevoie de cvorum, țeapă) și spune că acesta se va desfășura conform datelor actuale de la evidența populației, deoarece ultimul recensământ nu e finalizat, bașca s-a făcut de mântuială. S-au stabilit regulile, așadar. Le știau toți, doar s-a vorbit despre asta o săptămâna întreagă, înainte de vot: ca să ”treacă”, la referendum trebuiau să se prezinte 9 milioane și ceva de oameni.

S-au prezentat 8 milioane și ceva. Despre ce mai vorbim? Nici acum nu ne putem vedea de treburi? Asta e, n-a trecut. Uitați-l, gata. Poate data viitoare. L-ați suspendat de două ori, unde merg două merge și-a treia. Dar nu. În loc să ne bucurăm de timidul reviriment al leului, noi continuăm cu scandalul. USL-ul vrea ca CCR să valideze referendumul în baza unor date descoperite de ei după susținerea acestuia. Poftim?! Ce-i cu oamenii ăștia? Au înnebunit? După ce ne-au dat de lucru o lună, ne-au stricat vacanța, ne-au ținut pe net și-n fața televizorului, ne-au obligat (aproape) să venim la vot, toate în van, acum vor să ne mai perpelească nițel? Măcar augustul lăsați-ni-l, vă rugăm!

E greu să pierzi și e și mai complicat să știi să accepți înfrângerea. Băsescu a pierdut, România a pierdut, dar cel mai mult a pierdut USL-ul, în calitate de inițiator în forță a acestei proceduri. Vax. Zero. Nici un rezultat. O alianță penibilă condusă de-un leneș și de-un hoț. Ăștia nici de-o dictatură de Doamne-ajută nu-s în stare.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: