Percheziții în Gorj. Droguri comandate online

Polițiștii și procurorii DIICOT au destructurat, miercuri, o grupare de trafic de droguri. Oamenii legii au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Gorj. Anchetatorii aveau informații că liderul grupării aducea substanțele din China și Olanda, plasând comenzi online.

Sunt cercetate 15 persoane, cu vârste între 20 și 52 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

„În fapt, începând cu anul 2018, liderul grupării ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactive. Aprovizionarea cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul plasării unor comenzi în mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda și China”, arată DIICOT.

În timpul cercetărilor s-a constat faptul că unul din membrii grupării şi-ar fi extins paleta de distribuţie a drogurilor, iar în acest sens ar fi început să distribuie droguri în judeţul Timiş şi Caraş-Severin.

Pe parcursul cercetărilor și în urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, două grame de amfetamină, patru grame de cocaină, aproximativ 20 de grame de cannabis, precum și suma de 22.100 de euro.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere la sediul DIICOT Timișoara, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Vizualizări: 1,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: