Încălzirea Olguţei sau închiderea Termo Craiova!

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că rămânerea pe piaţă a Termocentralei Craiova II depinde de preluarea prin absorbţie a reţelei de termoficare din Dolj de către companie.

Ciurel a declarat că, dacă nu va prelua termoficarea din Craiova, atunci termocentrala din oraş „nu mai are raţiune şi trebuie închisă“. „Nu am luat nicio termoficare. Este doar un aviz dat de Consiliul Concurenţei. Mai sunt câteva etape de parcurs şi termoficarea am luat-o pentru a da de lucru celor de la Craiova pentru că, dacă termoficarea ajunge în mâna altcuiva şi este foarte posibil, termocentrala Craiova 2 trebuie închisă imediat. Nu are altă raţiune“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Primul pas pentru preluarea reţelei de încălzire a oraşului de la primăria condusă de Olguţa Vasilescu a fost făcut. Consiliul Concurenţei a dat aviz pozitiv pentru această preluare. Termocentrala Craiova II are un grup de cogenerare, care nu a mai fost pornit de mai bine de o lună, deşi pentru funcţionarea acestuia compania primeşte certificate verzi. În acest moment, termocentrala este condusă de Marian Motocu.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: