Încasări record la Direcţia Finanţelor Publice Gorj

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a atras luna trecută la bugetul de stat peste cinci milioane lei, în urma inspecţiilor fiscale derulate pe raza judeţului Gorj. Cele mai mari nereguli au fost constatate în domeniul producţiei de energie electrică, al comerţului cu autoturisme, precum şi în magazinele ce vând produse alimentare, băuturi şi tutun.

Inspectorii Finanţelor Publice Gorj au intensificat acţiunile de control în ultima perioadă, reuşind să atragă anul trecut la bugetul de stat, în urma celor 158 de acţiuni de inspecţie fiscală 5.405.593 lei. De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 38.700 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor 10 sesizări penale pentru un prejudiciu de 1.096.195 lei. ”În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: producţia de energie electrică, comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”, spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.

CONTROALE

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie a acestui an, în urma celor peste 1500 de controale, s-au recuperat de la contribuabilii gorjeni sume ce se apropie de 25.000.000 lei. În această perioadă cele mai multe probleme au fost sesizate în domenii precum recuperarea deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile şi fabricarea de construcţii metalice.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: