Incendiu provocat de explozia unei butelii

O bătrână din comuna Scoarţa a fost ieri la un pas să  fie cuprinsă de flăcări după ce butelia din locuinţa sa a explodat. Norocul bătrânei a fost că vecinii au auzit la timp strigătele de ajutor şi au intervenit.

Nicoliţa Lungu în vârstă de 73 de ani din Scoarţa a vrut să schimbe butelia de la aragaz care se afla într-o anexă gospodărească. În momentul în care a aprins chibritul butelia a luat foc. În zadar a încercat bătrâna să stingă focul, flăcările s-au extins cu repeziciune şi doar pompierii au putut lichida incendiul. „Am încercat să sting focul cu pături dar nu am putut, mă arsei la mână. Veniră oamenii şi mă ajutară dar când văzurăm că nu se stinge chemarăm pompierii. Nu mai am nimic aveam toate alimentele pentru iarnă acolo”, a povestit bătrâna. Bătrâna era singură în casă în momentul în care s-a întâmplat nenorocirea. Fiul acesteia a venit într-un suflet când a aflat ce s-a întâmplat şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că mama lui nu a păţit nimic.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale. „A ars o parte din acoperişul locuinţei, mai multe obiecte de mobilier, îmbrăcăminte precum şi alimente. Incendiul a izbucnit de la un aragaz improvizat“ , a precizat Robert Popescu, şef echipă intervenţie ISU Gorj. Pagubele materiale se ridică la peste 1.000 de lei.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: