Începe bacul pentru corigenţi

Elevii de clasa a XII-a care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în vară din cauza corigenţelor mai au şansă peste câteva zile. Nu mai puţin de 3.061 de elevi s-au înscris să susţină bacalaureatul în a doua sesiune. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj promite aceeaşi rigurozitate ca şi la primul examen.

Sesiune a doua la bacalaureat este aşteptată în Gorj de aproape 3.061 de absolvenţi de clasa a XII-a. Aceştia vor susţine întâi examenele de corigenţă, evaluarea propriu zisă fiind stabilită pentru data de 22 august 2011. „Între 10-11 august are loc susţinerea examenelor de corigenţă. Pe 12 august are loc înscrierea celor care au promovat examenele de corigenţă”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Cu ocazia celei de-a două sesiuni de bacalaureat, ISJ Gorj a dispus organizarea a şapte centre de examinare dintre care cinci în Târgu Jiu, unu la Motru şi altul la Turceni. Pentru a evalua lucrările celor peste trei mii de candidaţi, ISJ organizează două centre de evaluare, amândouă la Târgu Jiu. „Pentru cea de-a două sesiune s-au înscris 3.061 de absolvenţi. O să avem şapte centre de examinare şi două de evaluare”, a adăugat Mitescu.

REZULTATE

Probele orale încep în data de 22 august în timp, iar examenele scrise  debutează pe 29 august cu proba scrisă la limba şi literatura română. Pe 31 august are loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate în data de 4 septembrie, până la ora 16.00, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale se vor afişa în 7 septembrie.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: