Începe centralizarea primarilor şi consilierilor care au schimbat partidul

PNL este partidul care, în Gorj, a pierdut cei mai mulţi primari. Din cei 19 liberali care conduceau administraţiile publice, 8 au părăsit partidul. PDL ştie de doi primari plecaţi, la fel şi PP-DD. Numărul consilierilor este mult mai mare, dar va fi aflat abia după centralizarea care se face în aceste zile la prefectura Gorj.

PNL avea 19 primari în Gorj, dar 8 au părăsit partidul. Este vorba despre: Ştefan Făsuescu de la Polovragi, Ilie Petroi de la Aninoasa, Ştefan Lupu de la Stejari, Adi Câmpeanu de la Runcu, Gheorghe Păsărin de la Bîlteni, Florin Jurebie de la Săcelu, Mihai Calotă de la Urdari, Adrian Mangu de la Bărbăteşti. Cu excepţia primarilor de la Bîlteni şi Bărbăteşti, ceilalţi au trecut toţi la PSD.

Preşedintele liberal Dian Popescu susţine că s-au făcut presiuni asupra primarilor. „Cu toate presiunile care s-au făcut stăm foarte bine la migrările politice, judeţul Gorj este printre primele judeţe din ţară privind neplecările. Ne-au plecat aceiaşi primari care l-au trădat pe Mihai Mazilu la Senat şi au tras pentru PSD la alegerile europarlamentare. Este foarte greu după ce ai o întâlnire cu premierul şi cu vicepremierul ţării în care te întreabă, nominal, ce probleme ai în localitate să spui că rămâi în partidul tău. De ce până acum nu a venit domnul Liviu Dragnea să-i convoace pe toţi primari la Consiliul Judeţean şi să-i întrebe ce probleme au? Ştiu foarte clar că unii dintre primari au plecat pentru că li s-au promis fonduri. De exemplu, domnul Făsuescu a plecat pentru că are datorii de 3 miliarde de lei vechi şi este somat să le plătească”, a declarat Dian Popescu.

La rândul său, liderul PDL Gorj spune că a pierdut 23 de consilieri. „Aveam doi primari, Ion Bârcă de la Turburea şi Marian Ardeiu de la Samarineşti, care erau plecaţi de doi ani de la noi, când au făcut campanie pentru contracandidaţii noştri de atunci, însă acum au putut să-şi facă actele. Înainte de Ordonanţa 55 aveam 199 de consilieri locali, însă ne-au plecat 23 dintre ei”, a menţionat Dan Vâlceanu.

CONSECINŢE

Liderul PNL Gorj spune că majoritatea primarilor care a trecut la PSD nu se va mai regăsi pe liste în 2016. „Plecarea este ireversibilă. Cu siguranţă, actualul primar nu va fi candidatul PSD la alegerile din 2016. Sunt oameni care stat la noi în partid 8-10 ani, iar acum au plecat după promisiuni”, a declarat Dian Popescu. 

MIGRĂRI

Ultimii doi primari care au trecut la PSD au fost: Dănuţ Bălu, primarul PDL de la Fărcăşeşti, şi Marian Slivilescu, primarul PP-DD, de la Tismana. Şi primarul de la Ţicleni, Radu Constantin de la PP-DD, a plecat din partid pentru a rămâne independent. În aceste condiţii PP-DD Gorj nu mai are nici un primar.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: