Începe Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”

Sfârşitul acestei săptămâni se anunţă unul plin de evenimente culturale, în Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti. Vineri va debuta Festivalul Internaţional de Literatură “Tudor Arghezi” la care sunt aşteptaţi invitaţi din întreaga lume. Duminică, 26 mai, la Muzeul Crucilor de la Măceşu va fi amplasată şi sfinţită crucea de pomenire închinată scriitorului în cinstea căruia a fost organizat festivalul.

Festivalul Internaţional de Literatură “Tudor Arghezi” se află anul acesta la cea de-a 33-a ediţie.  La manifestări vor participa patru academicieni, dar şi persoane din Africa de Sud, Ucraina, Italia, Franţa, Anglia, Serbia, Republica Moldova. În cele trei zile în care se va desfăşura festivalul vor avea loc lansări de carte, expoziţii de artă plastică, recitaluri ale invitaţilor şi laureaţilor dar şi vizite la Muzeul Crucilor de Gorj şi Muzeul “Tudor Argezi”.

Festivalul se adresează creatorilor de literatură, precum şi vorbitorilor de limba română din comunităţile de peste graniţe.“Dacă facem socoteala, avem invitaţi de pe trei din cele cinci continente ale lumii. Începe de vineri cu lucrările jurilului naţional, la orele 17 vor fi lansări de carte şi reviste literare la Universitatea „Constantin Brâncuşi”, sâmbătă la Galeria Nemuritorilor Gorjului va avea loc dezvelirea stelei omagiale închinate lui Tudor Arghezi. O să fie şi o un vernisaj a unei expoziţie de artă a unei doamne din Africa de Sud. Duminică la Târgu Cărbuneşti, la Muzeul Crucilor de la Măceşu unde va avea loc sfinţirea şi amplasarea cruii de pomenire închinate lui Tudor Arghezi. La orele 12,30 vor avea loc festivităţile de închidere cu gala laureaţilor a acestei ediţii”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.  

Fiind parteneri ai acestui festival, autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti au alocat pentru susţinerea acestui festival suma de 60 de milioane lei vechi.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: