Începe Festivalul „Maria Lătăreţu”

Peste 100 de solişti vocali şi instrumentali din întreaga ţară sunt aşteptaţi la Târgu Jiu pentru a participa la Festivalul cântecului popular românesc „Maria Lătăreţu”, care va avea loc în perioada 6-9 noiembrie.

Spectacolele-concurs, organizate în cadrul Festivalului cântecului popular românesc „Maria Lătăreţu”, se vor desfăşura pe 7 şi 8 noiembrie la Casa de cultură a sindicatelor din Târgu Jiu, ziua de 9 noiembrie fiind rezervată pelerinajului la Casa-muzeu „Maria Lătăreţu“ de la Bălceşti, precum şi Galei Laureaţilor de la Târgu Jiu.

Prezenţa concurenţilor este aşteptată în ziua de 6 noiembrie la sediul Ansamblului artistic profesionist ,,Doina Gorjului” (Casa de cultură a sindicatelor Tg-Jiu). Preselecţia se va desfăşura în aceeaşi zi, începând cu orele 15, în prezenţa juriului naţional. Cheltuielile de transport vor fi suportate de către participanţi (direct sau prin instituţiile culturale din zona de domiciliu). Repetiţiile cu orchestra se vor desfăşura în fiecare zi de concurs, începând cu 6 noiembrie, ora 9, la sediul Ansamblului profesionist „Doina Gorjului”. Acompaniamentul orchestral, pe toată durata festivalului, va fi asigurat de orchestra Ansamblului profesionist „Doina Gorjului” din Tg-Jiu.

Potrivit regulamentului concursului, fiecare interpret se va prezenta cu două piese: doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament; o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu şi Ansamblul "Doina Gorjului". Marele premiu şi trofeul Festivalului, în valoare de 2.500 de lei, este oferit de Consiliul Judeţean Gorj. 

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: